logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Expositie TEXPO' San Vermaas
15mrt 2017

Expositie TEXPO

Van woensdag 15 maart 2017 tot en met donderdag 11 mei 2017.

Van woensdag 15 maart tot en met donderdag 11 mei 2017 is de expositie ‘TEXPO’ te zien in het gemeentehuis van Binnenmaas in Maasdam. De textielkunstenaars Inge van Rijsbergen-Brekelmans, Anna van Bohemen, Gea Korpel-Beskers, Ankie Winkelmann-de Groot, Dis Groenhoff  en San Vermaas presenteren hun werken. Met name combinaties met andere materialen en technieken maken de werken gelaagd en inspirerend.

Inge van Rijsbergen-Brekelmans

Inge van Rijsbergen-Brekelmans is textielkunstenaar. Opgeleid tot modevormgever is ze de afgelopen jaren met autonoom werk gaan experimenteren. Ze haalt inspiratie uit haar dagelijkse omgeving: hoe mensen wonen, hoe ze vastzitten in hun patroon, soms letterlijk samenvallen met de bank waarop ze lijken te wonen. Ze maakt levensgrote, en levensechte beelden van textiel.

Anna van Bohemen

Voor Anna van Bohemen zijn papier en textiel veelzijdig toepasbare materialen met een lange traditie en eeuwenoude technieken. Het zijn expressieve en emotionele materialen die zich geweldig lenen als beeldend middel. Het veelal driedimensionale werk heeft als hoofdthema’s vergankelijkheid, kwetsbaarheid en de twijfelachtige schoonheid van het verval. Ze gebruikt, verf, was, olie en klei en combineert dat met hout en ijzer.

Gea Korpel-Beskers

Gea Korpel-Beskers is van oorsprong bloemist. Haar textiele werken lijken gegroeid in plaats van gemaakt en ademen dan ook een organische sfeer. Grote gehaakte werken hebben zich aan het gebouw gehecht en lijken onderdeel van het pand geworden. Voor haar nieuwste werken maakt ze ook gebruik van keramiek, dat dezelfde organische uitstraling heeft. Gea woont en werkt in Roosendaal.

Ankie Winkelman-de Groot

Ankie Winkelman-de Groot is afgestudeerd beeldend kunstenaar. Tijdens haar studie Toegepaste Kunsten (richting Textiel) in Utrecht en Rotterdam, heeft ze veel gereisd. De liefde voor kunst en textiel, de geschiedenis en verschillende culturen inspireren haar enorm. Naast het maken van eigen collecties en ontwerpen in opdracht, werkt ze met textiel op schilderdoek.

Dis Groenhoff

Dis Groenhoff combineert textiel met keramiek; twee heel verschillende technieken. Een groot contrast in structuur en textuur, een ongewone combinatie die elke keer weer een uitdaging vormt. De laatste jaren maakt ze veel werk waar ze een emotionele binding mee heeft; haar verleden, maatschappelijke problemen en de toekomst bijvoorbeeld. Ook het thema afscheid en herdenking zijn actueel in haar werk. Urnen, lijkwades en herdenkingsbeelden, allemaal met een persoonlijke herinnering.

San Vermaas

San Vermaas speelt deze keer een thuiswedstrijd. Naast medewerker Kunstzaken van gemeente Binnenmaas werkt zij in haar woonplaats Zevenbergen als beeldend kunstenaar. Dit is haar eerste expositie in haar ‘eigen’ gemeentehuis. Naast nieuw werk, uitgesproken textiel door techniek en materiaalgebruik, is ook een aantal exemplaren van het Vieze Beesten Project te zien. Bizarre dieren, ontsproten aan haar fantasie, bevolken de expositieruimte. Gemaakt van oude dekens, plasticine en takken hebben zij allemaal een eigen karakter.

Opening op 14 maart

U bent van harte welkom de opening op dinsdag 14 maart vanaf 20.00 uur bij te wonen. De expositie is vervolgens te bezoeken van woensdag 15 maart tot en met donderdag 11 mei tijdens openingstijden van het gemeentehuis. Het gemeentehuis is open op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8.30 uur tot 16.30 uur en op dinsdag van 8.30 uur tot 20.00 uur.

Contactinformatie:
Locatie: Gemeentehuis Binnenmaas
Organisator: Gemeente Binnenmaas
Website:www.binnenmaas.nl


Deel dit bericht met je vrienden!