logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'De bijbel in literair perspectief'
08mrt 2017

De bijbel in literair perspectief

Van woensdag 8 maart 2017 tot en met woensdag 29 maart 2017, van 19:30 tot 21:30 uur.

Ter ere van de Boekenweek. Thema is Verboden Vruchten. Vorig jaar werd De Bijbel door de boekenbranche uitgeroepen tot het belangrijkste boek van Nederland. De Bibliotheek Hoeksche Waard verzorgt samen met predikanten uit Binnenmaas een drietal mini workshops over de Bijbel in literair perspectief.

Hoe gebruik je de nieuwste inzichten in de literatuur en taalkunde om de Bijbel als literair geheel te lezen? Dat is het uitgangspunt van de drie workshops die worden gegeven door ds. Wim Hendriks uit Mijnsheerenland en ds Marijke van Selm uit Westmaas.

Samen verzorgen zij drie literaire bijeenkomsten in de Bibliotheek in Mijnsheerenland op woensdagavond 8, 22 en 29 maart, van 19.30 uur tot 21.30 uur. De workshops zijn apart van elkaar te volgen.

Bij deze workshops staan verhalen over verboden vruchten centraal. Respectievelijk gaat het over De kinderjaren van Jezus (8 maart), De druiven der gramschap (22 maart) en Paradijs verloren (29 maart). De afzonderlijke teksten, hun literaire context en hun tekstuele context worden belicht. Een nieuwe leeswijze om de bijbel als literaire uitingsvorm te waarderen vormt bij deze workshops de basis.

Aanmelden is noodzakelijk voor deze workshops via www.debhw.nl of via activiteiten@debhw.nl. Kosten: € 6 per workshop.  Met je biebpas € 3 korting.

De workshops zijn op woensdagavond 8, 22 en 29 maart van 19.30 uur tot 21.30 uur in de Bibliotheek in Mijnsheerenland |Laan van Westmolen 121.

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek Mijnsheerenland
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!