logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Voorjaarsprogramma op De Peerdegaerdt'
27feb 2017

Voorjaarsprogramma op De Peerdegaerdt

Van maandag 27 februari 2017 tot en met vrijdag 3 maart 2017, van 12:30 tot 15:30 uur.

De voorjaarsvakantie is in aantocht, reden voor De Peerdegaerdt om een buitenprogramma met uiteenlopende activiteiten voor kinderen aan te bieden. Het centrale thema is vanzelfsprekend het voorjaar. Afwisselende workshops zorgen voor een gevarieerd programma. Dit in nauwe samenwerking met de natuur en onder het genot van de eerste lentestralen.

In het voorjaar wordt het weer zachter, zijn er steeds meer vogels en bloemen te vinden en komt de nieuwe bloesem weer op. Perfect om naar buiten te gaan en de natuur te beleven. Volgens Anneke Goud, betrokken bij de begeleiding van de activiteiten, vormt De Peerdegaerdt hiervoor een mooie locatie. Anneke vertelt enthousiast “op De Peerdegaerdt bepalen de seizoenen het tempo. De afgelopen vakanties hebben we diverse activiteiten en workshops georganiseerd en met een enthousiaste groep begeleiders en professionals een gevarieerd programma opgesteld. We proberen kinderen te stimuleren om van de natuur te genieten en gebruik te maken van alles wat de natuur te bieden heeft.”

Programma

Kinderen kunnen tijdens de voorjaarsvakantie elke doordeweekse dag aan verschillende activiteiten op De Peerdegaerdt deelnemen. Deze vakantie nemen kids van Kivido, een kinderdagverblijf uit de Hoeksche Waard, ook deel aan de dinsdag en de donderdag die daarvoor speciaal voor hun is ingedeeld. De andere dagen zijn ook toegankelijk voor kinderen van buitenaf die het leuk vinden om mee te doen aan een van de workshops.

Diverse professionals verzorgen van 12.30 uur tot 15.30 uur uiteenlopende workshops. De vakantie activiteiten starten op maandag 27 februari met een intrigerende workshop van Yvonne, die gaat kaarsen maken en haken. Op dinsdag verzorgt Flip Wols, een echte Hoeksche imker een workshop over bijen voor Kivido voor ruim 30 deelnemers! Woensdag is er de mogelijkheid om volop van muziek te genieten tijdens een muziekworkshop van Maarten Pors, vooral gericht op body percussie. Donderdag zal Kivido deelnemen aan de workshop hout bewerken van Anneke Goud, met ruim 60 deelnemers! Vrijdag wordt deze enerverende vakantieweek afgesloten met de leerzame workshop Paardentaal gegeven door Sandra van den Heuvel.

Meedoen en aanmelden

Enthousiast geworden over deze vakantie activiteiten op De Peerdegaerdt? Aanmelden kan via beleef@depeerdegaerdt.nl of door contact op te nemen met José van de Graaf via 078 369 0505. Alle activiteiten starten om 12.30 uur op Landgoed De Peerdegaerdt in Strijen en duren tot 15.30 uur. Vantevoren aanmelden is noodzakelijk omdat slechts een aantal plaatsen per dag beschikbaar is.

De kosten om deel te nemen bedragen 15 euro per kind, dit is inclusief een overheerlijk sapje uit de aanwezige boomgaard. Ouders hoeven er niet bij te blijven.

Het aantrekken van goede, waterdichte kleding en het dragen van laarzen/stevige schoenen is aanbevolen. Meer informatie is ook te vinden op www.peerdegaerdt.nl en op de Facebookpagina https://www.facebook.com/peerdegaerdt.

Contactinformatie:
Locatie: De Peerdegaerdt, Kruisdijk 4b in Strijen
Organisator: Stichting Landgoed de Peerdegaerdt
Email:info@peerdegaerdt.nl
Website:www.peerdegaerdt.nl


Deel dit bericht met je vrienden!