logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Trio Rodin opent concertserie 2017'
23feb 2017

Trio Rodin opent concertserie 2017

Donderdag 23 februari 2017 vanaf 20:15 uur.

Op 23 februari 2017 gaat de concertserie van de Concertcommissie Hoeksche Waard van start met een optreden door Trio Rodin.
Trio Rodin (vernoemd naar de beroemde Franse beeldhouwer), bestaande uit Carles Puig, viool, Esther García, cello en Jorge Mengotti, piano, behoort tot de meest veelbelovende jonge pianotrio’s van dit moment.

Het Trio nam deel aan verschillende cursussen en masterclasses.Daarnaast volgden zij een masteropleiding in Duino (Italië) bij het prestigieuze Italiaanse Trio di Parma.

Het trio richt zich op het presenteren van grote werken uit de kamermuziekliteratuur in een breed scala van stijlen, van klassieke tot hedendaagse muziek. In deze richting hebben ze deel genomen aan de "Gaudeamus muziekweek", een festival opgedragen aan de contemporaine (hedendaagse) muziek.

De afgelopen jaren won het drietal diverse prijzen op internationale concoursen in Frankrijk en Spanje. Trio Rodin is regelmatig te beluisteren op nationale en internationale radiozenders zoals “Radio 4” (Nederland), "Catalunya Música" en "RNE" (Spanje), "France Musique" (Frankrijk), WDR en Deutschland Radio Kultur (Duitsland), RAI (Italië)...

Inmiddels is de eerste CD al twee keer op rij door het label NAXOS tot één van de “Favourite Album's” van de maand verkozen. Een cd vol muziek van Enrique Granados, wiens honderdste sterfdag in 2016 wordt herdacht.

Op het programma staan werken van Antonin Dvorak, o.a. het Pianotrio nr. 2 in g.
Van Bedrich Smetana worden delen uit ‘Má vlast’ (Mijn vaderland) uitgevoerd.

Het concert vindt plaats in de Gereformeerde kerk, Spui 12, Strijen, aanvang 20.15 uur.

Toegangsprijzen: €  13,00; studenten/scholieren: € 5,00

Kaartverkoop: VVV Hoeksche Waard, Waterstal 1, Oud-Beijerland, telefoon (0186)616000
en via de site van de Concertcommissie: www.cchw.nl
Reserveringen: A. Stolk, telefoon (0186)661902, e-mail ajstolk@planet.nl

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het Fonds voor de Podiumkunsten, Notariskantoor Van Dorst-Dijkers te Maasdam en Galerie De OPkamer

Contactinformatie:
Locatie: Gereformeerde kerk, Spui 12 te Strijen
Organisator: Stichting Concertcommissie Hoeksche Waard
Website:http://www.cchw.nl


Deel dit bericht met je vrienden!