logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Lezing Marja Visscher'
23feb 2017

Lezing Marja Visscher

Donderdag 23 februari 2017, van 19:30 uur tot 21:30 uur.

 Met hulp van de vrijwilligers van Museum Hoeksche Waard haalde ze het geheim van Assendelft boven water: de verborgen liefde van Sara Louise du Faget. De historische roman van Marja Visscher spreekt enorm tot de verbeelding van de hedendaagse lezer. Op donderdagavond 23 februari vertelt de gevierde Hoeksche Waardse schrijfster in de Bibliotheek in Strijen alles over haar inspirerende roman en de speurtocht naar het geheim.

Sara Louisa du Faget van Assendelft was de laatste ambachtsvrouwe van Heinenoord en verbleef regelmatig op haar 'buiten'. Zij was door vererving eigenaresse van veel land in en rond Heinenoord met bijbehorende 'heerlijke rechten' zoals het visrecht, jachtrecht en recht van tienden. De rentmeester behartigde de financiële en zakelijke belangen ter plekke in de heerlijkheid. Ze was rijk, van adel en verkeerde in de hoogste kringen.

Toch gebeurde het onmogelijke Sara werd op haar buitenverblijf verliefd op de dicht bij de natuur levende Dirk van der Pligt. Het geheim van Assendelft is dan ook een intrigerende, meeslepende liefdesgeschiedenis geworden, die bijna een leven lang heeft geduurd. Auteur Marja Visscher slaagde erin om in deze setting de beide karakters en hun omgeving in het verhaal een rol te laten spelen.

Auteur en journalist Marja Visscher schreef hierover een literair-historische roman die uitkwam bij Uitgeverij Zomer & Keuning. Op 23 februari vertelt zij in de bibliotheek te Strijen meer over de achtergronden bij deze historische roman die zich grotendeels afspeelt in de Hoeksche Waard. In de pauze is er gelegenheid om de roman te kopen en te laten signeren.

Donderdag 23 februari | 19.30 uur tot 21.30 uur | Dorpshuis Streona | Stockholmplein 6 | 3291 TP Strijen | Toegang € 6 korting met je biebpas € 3 | Graag vooraf aanmelden in de bibliotheek of via activiteiten@debhw.nl

Contactinformatie:
Locatie: Dorpshuis Streona, Stockholmplein 6 te Strijen
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:http://www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!