logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Lezing Gerda van Wageningen'
23feb 2017

Lezing Gerda van Wageningen

Donderdag 23 februari 2017, van 20:00 uur tot 22:00 uur.

Gerda van Wageningen, de sinds 1974 in de Hoeksche Waard woonachtige schrijfster, verzorgt een lezing in Museum Hoeksche Waard op donderdag 23 februari 2017. Gerda van Wageningen werd geboren op 4 oktober 1946 in Zwijndrecht. Zij heeft een ongekend groot aantal romantische en historische (streek)romans op haar naam staan.

Gerda van Wageningen heeft een triologie geschreven over de vlasteelt in de Hoeksche Waard. In de trilogie Hoeve Sofie, De Vlasfabriek en Bloeiend Vlas neemt ze de lezer mee en weet ze als geen ander de gewoontes en bijzonderheden van een vervlogen tijd op papier te vangen.

De tot standkoming van deze trilogie begon met de zoektocht naar bronnen en personen die konden vertellen over de vlasteelt in de Hoeksche Waard en hoe de vlasindustrie in de jaren 1920, grote veranderingen onderging.

Met foto’s en een kort filmpje geeft zij een fraai beeld van de vlasteelt in de Hoeksche Waard in vroeger tijden. Decennia lang was de vlasteelt beeldbepalend in het landschap.

De lezing vindt plaats in 't Hof van Assendelft. Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang lezing 20.00 uur. Entree bedraagt € 7,50 inclusief twee consumpties. Aanmelden verplicht via de website van het museum:

https://www.museumhw.nl/evenementenlijst/60-lezing-gerda-van-wageningen

Contactinformatie:
Locatie: Hofweg 13 te Heinenoord
Organisator: Museum Hoeksche Waard
Telefoonnummer: 0186-601535
Email:info@museumhw.nl
Website:http://www.museumhw.nl


Deel dit bericht met je vrienden!