logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Concert Maas Marimba Trio Westmaas'
10feb 2017

Concert Maas Marimba Trio Westmaas

Vrijdag 10 februari 2017, van 20:15 uur tot 21:30 uur.

Op 10 februari 2017 zal er in de Dorpskerk, Breestraat te Westmaas een concert worden gegeven door het Maas Marimba Trio. Het MMT, bestaande uit Léon de Laat, vibrafoon, Peter Bansberg, basmarimba en Wim van Herk, piano, is opgericht in 2014. Het initiatief tot het vormen van dit trio is voortgevloeid uit vele jaren van samenwerking in ander muzikaal verband.

Léon en Peter zijn vast verbonden aan het Holland Symfonie Orkest, waarvan Wim vaste gastdirigent is. Inmiddels heeft het trio zich met groot succes al op vele plaatsen in het land laten horen.

De bezetting vibrafoon, basmarimba, piano is zeer uitzonderlijk. Voor zover bekend is het Maas Marimba Trio het enige trio in Europa in deze samenstelling. Dat is ook de reden waarom er nog geen repertoire is geschreven voor deze bezetting.

Een deel van het programma is door de leden van het trio zelf bewerkt en verdeeld over de drie instrumenten, waardoor een geheel nieuw en verrassend klankbeeld ontstaat.  

Het programma beslaat een breed repertoire uit diverse stijlen als Klassiek, Zuid-Amerikaans, Jazz met componisten als J.S. Bach, Gabriel Fauré, Eric Satie, Darius Milhaud, Chick Corea, Thelonious Monk en Astor Piazzolla. Solo, duo en trio vormen de ingrediënten waarmee het programma in een ongedwongen sfeer over het voetlicht wordt gebracht.

Kaarten bestellen kan telefonisch onder nummer 06 42305455.

Het concert begint om 20.15 uur en duurt ca. 75 min.

Na afloop is er gelegenheid voor koffie, thee of een drankje.

Toegang € 15,00; kinderen tot 12 jaar € 5,00

Contactinformatie:
Locatie: Dorpskerk, Breestraat te Westmaas
Telefoonnummer: 06 42305455


Deel dit bericht met je vrienden!