logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Zelf gedichtjes maken'
01feb 2017

Zelf gedichtjes maken

Woensdag 1 februari 2017, van 19:30 uur tot 21:00 uur.

Alledaagse emoties en bijzondere gevoelens vastleggen in dichtvorm. Op een manier die tegelijkertijd ontroerend, literair en lichtvoetig is. Dat is kortgezegd de kracht van korte gedichtjes, elfjes. Op woensdagavond 1 februari 2017 laat Elza van Dorsser in een workshop zien hoe je dat doet. Iedereen kan het, het is niet moeilijk.

Een elfje is een relatief eenvoudig gedicht dat uit vijf regels bestaat en in totaal elf woorden heeft. Het is een simpele structuur waardoor het elfje een gedicht is waar mensen gemakkelijk mee kunnen beginnen als ze willen gaan dichten. Elke regel in een elfje heeft een vaststaand aantal woorden dat gebruikt mag worden. De opbouw van het aantal woorden per regel is 1, 2, 3, 4, 1

Op www.allesovergedichten.nl staan voorbeelden van Elfjes, zoals deze:
Ogen (1)
Zwart omrand (2)
Staren mij aan (3)
Tranen vallen naar beneden (4)
Liefdesverdriet (1)

Appel (1)
Zoete appel (2)
Achter het raam (3)
Ik wil je bijten (4)
Zucht (1)

Elza van Dorsser heeft veel presentaties en workshops gegeven voor volwassenen én voor jongeren. Zij maakt graag elfjes en werkt daarbij met woordassociaties om de creativiteit te laten stromen. Haar inspiratie haalt zij meestal uit de natuur, maar ook schilderijen, volksverhalen en humor weten haar te prikkelen om elfjes te maken. Tijdens deze workshop laat zij zien hoe iedereen door creatieve associaties zelf simpele, leuke en grappige gedichtjes kan maken.

Deze workshop is ter ere van de week van de poëzie 2017 (van 26 januari tot 1 februari). Het thema is humor. Deze week is bedoeld om poëzie onder de aandacht van een breder publiek te brengen.

Woensdagavond 1 februari | 19.30 uur tot 21.00 uur | Toegang € 6 korting met je biebpas € 3 | Bibliotheek Numansdorp | Weth. Van der Veldenweg 3 | 3281 AN Numansdorp | Graag vooraf aanmelden in de Bibliotheek of via het aanmeldformulier op de website www.debhw.nl

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek Numansdorp
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:http://www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!