logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Drie kunstenaars in De Opkamer'
08jan 2017

Drie kunstenaars in De Opkamer

Van zondag 8 januari 2017 tot en met dinsdag 28 februari 2017.

Drie zeer ervaren kunstschilders uit ’s-Gravendeel die al jaren met elkaar optrekken en toch hun eigen stijl weten te behouden exposeren in de maanden januari en februari 2017 in Galerie De Opkamer, Merwedestraat 21, Maasdam. Het zijn Annette van Driel-Kluit, Catja Nijboer en Els van den Boogaard.

De opening van de expositie is op zondagmiddag 8 januari om 15.00 uur. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Lia Ruijtenberg, altsaxofoon. De expositie is na de opening te bezichtigen op zondag 5 februari van 12.00-17.00 uur en op afspraak. Verdere informatie is te vinden op www.galeriedeopkamer.nl. Afspraken zijn te maken via  06 389 28 155 of via eelsebies@gmail.com

Opvallend bij alle drie is dat ze in de afgelopen jaren professionals op het gebied van de schilderkunst hebben geraadpleegd om het schilderen steeds beter onder de knie te krijgen. Zowel de Vrije Academie als bijvoorbeeld Arthur Bernard uit Maasdam hebben grote invloed gehad op hun ontwikkeling als amateur kunstenaar. Ook de Hoekschewaardse Teken- en Schilderkring heeft een belangrijke rol gespeeld. Even opvallend is dat zij nog steeds “in opleiding zijn”, in Nederland maar ook daar buiten. En toch zijn hun stijlen verschillend en die maken de expositie zeer afwisselend.

Annette van Driel-Kluit typeert haar werk als kleurrijk, abstract en figuratief. Met name de combinatie ervan nodigt de kijker uit het werk in de eigen belevingswereld een plek te geven. De onderwerpen gaan over landen en ervaringen opgedaan tijdens reizen in de vakanties.(www.kunstkluit.nl)

Catja Nijboer werkt tegenwoordig voornamelijk met acryl en olieverf. Haar onderwerpen zijn divers: bloemen, dieren, landschappen en zo nu en dan een abstract werk. Haar landschappen zijn zonnig en kleurrijk van karakter. Om kennis en techniek te vergroten volgt zij nog steeds cursussen, workshops en schildervakanties bij diverse gerenommeerde beeldende kunstenaars in Nederland en in België.( www.catjanijboer.nl)

Els van den Boogaard, als ik schilder staat de tijd stil, heeft pas na 2000, toen ze stopte met werken, haar creatieve vaardigheden verder ontwikkeld. De laatste jaren specialiseert ze zich in de techniek van nat in nat schilderen met olieverf. Dat levert zeer boeiende beelden op. Ook schildert ze vaak buiten op verschillende locaties zoals in de Ardennen, Limburg, Friesland, Zeeland en in de Achterhoek.( www.elsvandenboogaard.nl)

Contactinformatie:
Locatie: Merwedestraat 21, Maasdam
Organisator: Galerie De Opkamer
Telefoonnummer: 06-3892 8155
Website:www.galeriedeopkamer.nl


Deel dit bericht met je vrienden!