logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Kerst in De Opkamer'
11dec 2016

Kerst in De Opkamer

Zondag 11 december 2016, van 15:00 uur tot 17:00 uur.

Galerie De Opkamer organiseert op de tweede adventszondag,11 december 2016, tussen 15.00 en 17.00 uur een zeer gevarieerd programma met muziek, verhalen en kunst. Reserveren is noodzakelijk en kan bij initiatiefnemer Eelse Bies: 06 38928155 of via eelsebies@gmail.com. De toegangsprijs is € 10,00 inclusief de hapjes en drankjes na afloop. De inloop is vanaf 14.30 uur.

Verhalen verbinden is de gedachte achter de schrijf-en vertel activiteiten van Hanneke le Clercq uit Klaaswaal. Geen onbekende in de Hoeksche Waard en zeker niet bij de deelnemers aan het Bram Roza Festival. Haar kerstverhaal 'De oude man en het water' dat ze gaat vertellen, wordt gedragen door de muziek van Marieke de Vries. Zij weet er, met haar prachtige accordeonspel, een extra sfeer aan te geven.

Marieke de Vries die aan het Rotterdams Conservatorium studeerde is gespecialiseerd in het geven van muziekles aan zeer jonge kinderen. Regelmatig speelt zij bij opera Tralala, een operagezelschap dat Nederlandstalige opera’s voor kinderen vanaf 4 jaar verzorgt en speelt ze in kindertheatervoorstellingen voor peuters en kleuters. Al jaren vormt ze een muziektheater-duo met zanger Meindert Veldhuis. Hun optreden in De Opkamer is verdeeld in een klassiek en modern gedeelte. Het moderne gedeelte bestaat uit korte verhaaltjes waarin dieren een hoofdrol spelen.

Meindert Velthuis, bariton en countertenor, behaalde in 1990 cum laude zijn eindexamen Uitvoerend Musicus, zang lichte muziek, aan het Rotterdams Conservatorium. Als jazz-zanger trad hij vervolgens met veel succes op bij o.a. Rita Reys, Carlo de Wijs, Deborah Brown, Pia Beck en op het North Sea Jazz Festival. Mede door zijn klassieke zangstudie bij Els Kloos en een Bernstein-project in 1994 raakte hij meer en meer in de ban van het klassieke lied, vooral uit de 20e eeuw. Hij trad op in diverse
Muziektheaterproducties, waaronder de hoofdrol in Caput Mortuum, gebaseerd op het Berliner Requiem van Weill en Brecht.

Bijzonder is ook het optreden van Trio Papapero. Dit harptrio is bijna 10 jaar geleden ontstaan uit liefde voor Zuid Amerikaanse harpmuziek. De harpen worden bespeeld door Mineke Goudswaard, Leonieke de Kleer en Leonie van de Lavoir. Het trio laat de harp van een andere kant horen. De lekkere ritme's, bijzondere speelwijze, verborgen melancholie en warme sfeer zijn voor mensen met een traditioneel beeld van harpmuziek aangenaam verrassend. De optredens vinden vooral plaats in een intieme setting: galeries, festivals, cafeetjes, tuinen en huiskamers. De Opkamer is dus een uitgelezen plek om meegevoerd te worden naar
een warme wereld door 24 vaardige vingers.

Het kerstevangelie uit Lucas 2 ontbreekt niet tijdens Kerst in De Opkamer. Ditmaal gelezen door Chris den Boer, lid van de dialectengroep van Museum Hoeksche Waard. Vooral zijn natuurlijke voordracht in zijn eigen dialect maakt altijd weer indruk en is een genot om naar te kijken en te luisteren. Dit maal zal dit gebeuren door het evangelie in de vertaling in het Hoekschewaards dialect voor te lezen.

De presentatie is in handen van Eelse Bies, die eveneens aandacht zal besteden aan de geëxposeerde kunst van Jaap Reedijk. Deze expositie in combinatie met gemeentehuis Binnenmaas is nog te bezichtigen tot eind december.(www.galeriedeopkamer.nl)

Contactinformatie:
Locatie: Merwedestraat 21, Maasdam
Organisator: Galerie De Opkamer
Telefoonnummer: 06-3892 8155
Website:http://www.galeriedeopkamer.nl


Deel dit bericht met je vrienden!