logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Open rondleiding met archeoloog Jeroen Ras'
26nov 2016

Open rondleiding met archeoloog Jeroen Ras

Zaterdag 26 november 2016 vanaf 14:00 uur.

Museum Hoeksche Waard organiseert elke laatste zaterdag van de maand, met uitzondering van januari en december, een open rondleiding door één van haar twee gebouwen in Heinenoord. Zaterdag 26 november 2016 neemt gast-gids Jeroen Ras (archeoloog) u mee in de geschiedenis van de Hoeksche Waard.

De Hoeksche Waard is oud, heel oud en de geschiedenis van de streek zit in de bodem verstopt. Hoe dieper in de grond, hoe ouder sporen. Letterlijk. Een uniek archief! De oudste archeologische vondsten komen van een nederzetting van 4000 jaar geleden. Ook hebben de Romeinen hun sporen nagelaten in de Hoeksche Waard. Jeroen Ras vertelt over de archeologische vondsten, die gedaan zijn in de Hoeksche Waard en tentoongesteld worden in Museum Hoeksche Waard.

De huidige polders van de Hoeksche Waard zijn ontstaan na de Sint Elisabethsvloed in 1421 - verdronken land en nieuwe aanwassen werden ingepolderd en de polders werden onderling verbonden.

Het netwerk van binnendijken is nog steeds behoorlijk intact en internationaal gezien is dit bedijkingslandschap een zeldzaam landschapstype. Niet voor niets werd in 2005 door het rijk dan ook de eretitel 'Nationaal Landschap' aan de Hoeksche Waard toegekend. Polderbesturen zorgden er eeuwenlang voor dat we konden leven in de polders en dat we droge voeten hielden.

De open rondleiding wordt gegeven in ’t Hof van Assendelft, Hofweg 13 te Heinenoord. U betaalt alleen entree € 5 volwassenen en € 3 voor kinderen, de rondleiding is gratis.

Aanvang van de rondleiding is 14.00 uur, aanmelden vooraf is niet nodig. Meer informatie op www.museumhw.nl

De foto is van de Archeologie kast waarin het ontstaan van de Hoeksche Waard uitgebeeld wordt. Deze staat permanent in 't Hof van Assendelft, een van de gebouwen van Museum Hoeksche Waard.

Contactinformatie:
Locatie: Hof van Assendelft, Hofweg 13, Heinenoord
Organisator: Museum Hoeksche Waard
Telefoonnummer: 0186-601535
Email:info@museumhw.nl
Website:www.museumhw.nl


Deel dit bericht met je vrienden!