logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Concert door Dudok strijkwartet'
24nov 2016

Concert door Dudok strijkwartet

Donderdag 24 november 2016 vanaf 20:15 uur.

De Concertcommissie Hoeksche Waard sluit op donderdag 24 november haar serie 2016 af met een optreden van het Dudok strijkkwartet.

De naam Dudok is ontleend aan de bekende Nederlandse architect Willem Marinus Dudok Hij was tevens een groot muziekliefhebber: hij kwam uit een muzikale familie en componeerde in zijn vrije tijd.

Het Dudok Kwartet studeerde in juni 2013 met de hoogste onderscheidingen af aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Door hun successen op internationale concoursen en door hun originele en eclectische programmering wordt het kwartet erkend als een van de meest veelbelovende jonge strijkkwartetten van Europa.

In mei 2013 was het Dudok Kwartet laureaat en prijswinnaar van twee speciale prijzen op het 7e Internationaal Concours voor strijkkwartetten Quatuors à Bordeaux. Het Dudok Kwartet won daarnaast eerste prijzen op het 1e Internationaal Strijkkwartet Concours in Radom in 2011 en op het 27e Charles Hennen Internationaal Kamermuziek Concours in 2012. In november 2012 wonnen zij de 2e prijs op het 6e Internationaal Kamermuziek Concours Joseph Joachim in Weimar.

De leden van het Dudok Kwartet leerden elkaar kennen bij het Ricciotti Ensemble. In 2009, kort na de oprichting, begon het kwartet aan een twee-jarige post-graduate opleiding bij het Alban Berg Quartett aan de Hochschule für Musik in Keulen. Hierna studeerden zij twee jaar aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie bij Marc Danel.

Het kwartet gaf concerten op vele prestigieuze festivals, zoals de kamermuziekfestivals in Almere en op Schiermonnikoog, het Grachten Festival, het Orlando Festival, Linari Classic Festival (Italië), Festival Música da Cámara in Spanje en Festival Quatuors à Bordeax (Frankrijk). Daarnaast traden zij op in alle toonaangevende zalen van Nederland en in zalen in Frankrijk, België, Duitsland, Oostenrijk, Polen, Hongarije, Spanje, Italië, Cyprus en Tsjechië.

Hoogtepunten van het seizoen 2015/2016 waren onder andere optredens in het Concertgebouw in Amsterdam en het Konzerthaus in Wenen.

Op het programma staat o.a. het strijkkwartet D 887 in G majeur van Franz Schubert.

Het concert vindt plaats in de Hervormde kerk, Hofweg 2 te Heinenoord, aanvang 20.15 uur. Toegangsprijzen: €  13,00; studenten/scholieren: € 5,00

Kaartverkoop: VVV Hoeksche Waard, Waterstal 1, Oud-Beijerland, telefoon (0186)616000
en via de site van de concert commissie: www.cchw.nl
Reserveringen: A. Stolk, telefoon (0186)661902, e-mail ajstolk@planet.nl

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het Fonds voor de Podiumkunsten en Notariskantoor Van Dorst-Dijkers te Maasdam,

Contactinformatie:
Locatie: Hervormde kerk, Hofweg 2 te Heinenoord
Organisator: Stichting Concertcommissie Hoeksche Waard
Website:www.cchw.nl


Deel dit bericht met je vrienden!