logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Bellen bij de buren? Hoe Nederland razendsnel veranderde.'
16nov 2016

Bellen bij de buren? Hoe Nederland razendsnel veranderde.

Woensdag 16 november 2016, van 20:00 uur tot 22:00 uur.

Vroeger moest je naar de buren om te bellen, de bakker kwam aan huis en geld kwam nog niet uit de muur. Deze avond met Annegreet van Bergen brengt een feest van herkenning. Annegreet van Bergen is bekend van haar succesvolle boek "Gouden jaren". Ze geeft op woensdagavond 16 november 2016 een boeiende lezing over hoe het dagelijks leven in een halve eeuw onvoorstelbaar is veranderd.

Van Bergen vertelt over de naoorlogse groeiende rijkdom. Aan de hand van herkenbare anekdotes, scherpe observaties en schitterende foto's worden de 'gouden jaren' beschreven en wordt voelbaar gemaakt hoe we rijker zijn geworden dan ooit voor mogelijk werd gehouden. Een feest van herkenning voor de generatie van toen en een wonderlijke openbaring over de snelheid van veranderingen voor de nieuwe generatie.

De avond is op 16 november van 20 uur tot 22 uur en gaat vooral over tastbare dingen: vroeger woog een kinderwagen 35 kilo en die nam je dus niet meer in de tram. Je belde bij de buren, waste jezelf eens per week in een teil en huurde soms voor één ochtend een wasmachine.

Deze avond is georganiseerd door De Bibliotheek Hoeksche Waard en Museum Hoeksche Waard gezamenlijk. Locatie is het Hof van Assendelft (Hofweg 13 te Heinenoord). Toegang € 15,00 of €12,50 met je biebpas en voor Vrienden van het Museum.

Aanmelden bij het Museum Hoeksche Waard info@museumhw.nl of www.museumhw.nl  (0186-601535) of via www.debhw.nl of via activiteiten@debhw.nl

Contactinformatie:
Locatie: Hof van Assendelft, Hofweg 13, Heinenoord
Organisator: Museum Hoeksche Waard
Telefoonnummer: 0186-601535
Email:info@museumhw.nl
Website:www.museumhw.nl


Deel dit bericht met je vrienden!