logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Vier-de-zondag met liederen van Johannes de Heer'
23okt 2016

Vier-de-zondag met liederen van Johannes de Heer

Zondag 23 oktober 2016 vanaf 10:00 uur.

Op zondag 23 oktober 2016 wordt in de Hervormde Gemeente van ’s-Gravendeel een bijzondere dienst gehouden. Het betreft een vier-de-zondag met als thema: ‘Lessen uit de liederen van Johannes de Heer’. Niet alleen zullen er in de samenzang (met koperbegeleiding) veel liederen uit de bundel van Johannes de Heer worden gezongen, maar er zijn bij wijze van muzikaal intermezzo ook enkele liederen te beluisteren die worden uitgevoerd door een combo.

Muzikale medewerking wordt verleend door Theresia Kranendonk – Sint Nieklaas (zang), Hanna Mesker (zang), Rens van Rossum (orgel/piano), Jan van Drunen (bas), Niels Robbemont (drums) en een koperensemble met enkele leden van de fanfarekorpsen Na Lang Streven (’s-Gravendeel) en Crescendo (Zuid-Beijerland).

De uitvoerenden hebben zich o.a. laten inspireren door gospelzangeres Joke Buis die recentelijk een heel aantal liederen van Johannes de Heer in frisse en eigentijdse arrangementen heeft opgenomen. Ouderen zullen deze liederen nog goed kennen van vroeger, maar ook voor jongere generaties zijn deze liederen daardoor nu meer toegankelijk.

De dienst begint om 10:00 uur. Voorganger is kerkelijk werker Jan Kranendonk die in enkele korte overdenkingen vanuit de Bijbel zal aansluiten bij de (boodschap van de) gezongen liederen.

Beoogd wordt om (voor zowel jongeren als ouderen) een inspirerende dienst te verzorgen met een royaal muzikaal aandeel en met lessen van levensbelang.

Ook gasten en belangstellenden zijn hartelijk welkom!

Contactinformatie:
Locatie: Hervormde kerk, Hendrik Hamerstraat 1 's-Gravendeel
Organisator: Hervormde Gemeente
Website:www.hervormdsgravendeel.nl


Deel dit bericht met je vrienden!