logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Pianorecital door Julia Achkinazy'
20okt 2016

Pianorecital door Julia Achkinazy

Donderdag 20 oktober 2016 vanaf 20:15 uur.

Op 20 oktober 2016 zal de Russische pianiste Julia Achkinazy een recital verzorgen in de concertserie van de Stichting Concertcommissie Hoeksche Waard.

Geboren in St.Petersburg (Rusland) volgde Julia Achkinazy vanaf haar vijfde levensjaar pianolessen in de muziekschool in haar geboorteplaats. Als elfjarige werd zij winnares van de “Eerste Tchaikovsky Leningrad Competition voor jonge pianisten”. Hierna volgden concertuitnodigingen in o.a. Finland, Engeland en Duitsland. In 1992 ging Julia lessen volgen op de piano afdeling van het Muziek Lyceum van het St. Petersburg Conservatorium. In de jaren daarna ging zij op tournee naar Engeland en de Verenigde Staten. Na haar opleiding aan het Muzieklyceum (1992-1996) studeerde Julia aan het Rimsky Korsakov Conservatorium in St. Petersburg. Julia gaf concerten in St-Petersburg,  F. Liszt Museum in Weimar, London-Town Hall en maakte een Conservatorium tournee in Philadelphia en New York.

In 1999 won zij de "Speciale Liszt Prijs" en in St. Petersburg de 1e prijs in het Chopin Concours. Vanaf 2002 verzorgde Julia recitals in Amsterdam (Concertgebouw), Utrecht, Eindhoven, Zeist, Den Haag en Den Bosch. In 2010 voltooide zij haar Master studie aan het Sweelinck conservatorium te Amstrerdam. In 2008 werd ze uitgenodigd als pianolerares bij de Stichting Bechstein Piano Education.
Ook nam zij deel aan het Piano tuinfestival van pianist Wibi Soerjadi op landgoed de ‘Wulperhorst’ in Zeist. Inmiddels zijn er 2 cd’s van haar verschenen. Onlangs heeft zij een DVD opgenomen onder de titel "My Music, My Dream". Gedurende de ontwikkeling van haar piano carrière volgde Julia masterclasses bij beroemde musici als Peter Waas (Duitsland), Lazar Berman (Duitsland), Leon Fleisher (VS), Antonio Baroni (VS), Vladimir Tropp (Nederland), Geoffrey Madge (Nederland).

Het programma is grotendeels romantisch getint met werken van Chopin, Brahms, Liszt en Rachmaninoff. Maar ook Mozart en Haydn komen aan bod.

Het concert vindt plaats in het Gemeentehuis, W. van Vlietstraat 6 te Oud-Beijerland,  aanvang 20.15 uur. Toegangsprijzen: €  13,00; studenten/scholieren: € 5,00

Kaartverkoop: VVV Hoeksche Waard, Waterstal 1, Oud-Beijerland, telefoon (0186)616000 en via de site van de concertcommissie: www.cchw.nl
Reserveringen: A. Stolk, telefoon (0186)661902, e-mail ajstolk@planet.nl

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het Fonds voor de Podiumkunsten en Notariskantoor Van Dorst-Dijkers te Maasdam.

Contactinformatie:
Locatie: Gemeentehuis Oud-Beijerland
Organisator: Stichting Concertcommissie Hoeksche Waard
Email:ajstolk@planet.nl
Website:http://www.cchw.nl


Deel dit bericht met je vrienden!