logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'We maken er een potje van'
19okt 2016

We maken er een potje van

Woensdag 19 oktober 2016, van 14:00 uur tot 16:00 uur.

Stichting Archeologie Hoeksche Waard heeft een speciale scherventafel en gaat samen met het publiek in Westmaas puzzelen en plakken om te kijken of de scherven tezamen een mooie vaas, kruik, pot of bord vormen. Reconstrueer het verleden onder het motto ‘maak er een potje van’. Activiteit voor kinderen vanaf 6 jaar en ook leuk voor opa’s, oma’s en vaders en moeders.

Geschiedenis staat (gelukkig) weer in de belangstelling. Dat geldt zeker voor de geschiedenis van eigen stad, dorp of streek. Elke maand organiseert de Bibliotheek Hoeksche Waard een historische activiteit. Op woensdag 19 oktober wordt in samenwerking met de Stichting Archeologie Hoeksche Waard (SAH) een workshop in de Bibliotheek in Westmaas gegeven.

Vrijwilligers van SAH brengen scherven mee van kookpotten, borden en schalen, gevonden in de Hoeksche Waardse bodem. Samen met hen kan je proberen hiervan weer ' een potje ' te maken. Je kan dan ervaren hoe een archeoloog moet puzzelen om uit de scherven het oorspronkelijke voorwerp te reconstrueren. Dat het niet altijd lukt, mag duidelijk zijn.

De workshop is bestemd voor kinderen én volwassenen. Na afloop mogen deelnemers een historische scherf meenemen, afkomstig uit het Provinciaal depot.

Plaats: Bibliotheek Westmaas | Johannes Kolfstraat 1
3273CA WESTMAAS
Datum: woensdag 19 oktober 2015
Tijd: 14.00 uur tot 16.00 uur

Aanmelden noodzakelijk, dit kan via debhw.nl of in de bibliotheek. De kosten bedragen € 5,00

Leden van bibliotheek of een historische vereniging en kinderen betalen € 2,50

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek Westmaas
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!