logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Programma voor de jeugd tijdens herfstvakantie op De Peerdegaerdt'
17okt 2016

Programma voor de jeugd tijdens herfstvakantie op De Peerdegaerdt

Van maandag 17 oktober 2016 tot en met vrijdag 21 oktober 2016, van 12:30 tot 15:30 uur.

Landgoed De Peerdegaerdt in Strijen organiseert tijdens de herfstvakantie voor de jeugd een educatief en afwisselend herfstprogramma. Kinderen en jongeren kunnen tijdens de vakantie van 17 tot en met 21 oktober 2016 op De Peerdegaerdt terecht voor een buitenprogramma met uiteenlopende activiteiten. Het centrale thema is de herfst, wat leidt tot een gevarieerd programma in nauwe samenwerking met de natuur.

In de herfst kleuren alle groene blaadjes stuk voor stuk naar een andere kleur. De herfst vormt uiteindelijk een kleurrijke fase vol met knisperende geluiden tijdens zoektochten naar de vruchten die de herfst voortbrengt, zoals kastanjes, walnoten, paddenstoelen en pompoenen. Alle dieren staan nog mijmerend in de wei en hun vacht wordt langzaamaan dikker om zich voor te bereiden op de winter. Een heerlijke periode voor de jeugd om dit alles buiten te ontdekken.

Bij De Peerdegaerdt is dit mogelijk tijdens het programma dat speciaal voor de herfstvakantie is samengesteld. Bianca Meertens, betrokken bij de begeleiding van de activiteiten, vertelt enthousiast “op De Peerdegaerdt bepalen de seizoenen het tempo. De afgelopen vakanties hebben we diverse activiteiten en workshops georganiseerd, ook voor deze herfstvakantie hebben we met een enthousiaste groep begeleiders en professionals een gevarieerd programma samengesteld. We proberen kinderen te stimuleren om van de natuur te genieten en lekker buiten bezig te zijn.”

Programma

Het vakantieprogramma start op maandag 17 oktober met een seizoensdag, waarbij de kinderen kastanjes zoeken en met afgevallen bladeren een mooi kunstwerk maken. Ook zoeken de kinderen naar paddenstoelen, maken insectenhotels en pluizen uilenballen uit.  De bekende cartoonist Vincent in ’t Hout verzorgt op dinsdag de workshop “Cartoon tekenen”, woensdag 19 oktober kunnen de kinderen terecht voor een boerderijdag, waarbij ze meehelpen met de verzorging van de dieren en kennismaken met veel vrolijke viervoeters, zoals de varkens Ginger en Knor en natuurlijk ook de pony’s. Donderdag staan de activiteiten ook in het teken van de herfst en vrijdag kunnen de kinderen weer terecht voor de altijd drukbezochte workshop Paardentaal verzorgd door Sandra van den Heuvel.

Kinderen kunnen tijdens de herfstvakantie op elke doordeweekse dag aan verschillende activiteiten op De Peerdegaerdt deelnemen. Diverse professionals verzorgen van 12.30 uur tot 15.30 uur uiteenlopende workshops en activiteiten. De vakantie activiteiten lopen van maandag 17 oktober tot en met vrijdag 21 oktober 2016.

Meedoen en aanmelden

Enthousiast geworden over deze vakantie activiteiten op De Peerdegaerdt? Aanmelden kan via beleef@depeerdegaerdt.nl of door contact op te nemen met José van de Graaf via 078 369 0505.

Alle activiteiten starten om 12.30 uur op Landgoed De Peerdegaerdt in Strijen en duren tot 15.30 uur. Vantevoren aanmelden is noodzakelijk omdat slechts een aantal plaatsen per dag beschikbaar is.

De kosten om deel te nemen bedragen 15 euro per kind, dit is inclusief een overheerlijk sapje uit de aanwezige boomgaard. Ouders hoeven er niet bij te blijven.

Het aantrekken van goede, waterdichte kleding en het dragen van laarzen/stevige schoenen is aanbevolen. Meer informatie is ook te vinden op www.peerdegaerdt.nl en op de Facebookpagina https://www.facebook.com/peerdegaerdt.

Contactinformatie:
Locatie: De Peerdegaerdt, Kruisdijk 4b in Strijen
Organisator: Stichting Landgoed de Peerdegaerdt
Email:info@peerdegaerdt.nl
Website:www.peerdegaerdt.nl


Deel dit bericht met je vrienden!