logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Inloopspreekuur van Koninklijke Visio'
22sep 2016

Inloopspreekuur van Koninklijke Visio

Donderdag 22 september 2016, van 10:00 uur tot 12:30 uur.

Om zoveel mogelijk mensen te voorzien van informatie en advies over slechtziend- en blindheid is Koninklijke Visio aanwezig op verschillende locaties.

Zo zijn professionals van Visio op donderdag 22 september 2016 van 10:00 uur tot 12:30 uur te vinden in de bibliotheek, Wethouder van der Veldenweg 3 in Numansdorp.

Uit onderzoek blijkt dat veel (oudere) mensen met een (zeer) beperkt zicht rond blijven lopen met vragen over leven met die visuele beperking. Mensen met visuele problemen zijn gebaat bij advies en revalidatie op maat.

De professionals van Koninklijke Visio kijken samen met deze cliënten naar de revalidatiemogelijkheden passend bij hun persoonlijke hulpvraag. Vragen over bijvoorbeeld aangepast lezen, tv-kijken, mobiliteit, vrijetijdsbesteding of het huishouden kunnen daarbij aan de orde komen.

Het is mogelijk om volop in het leven te blijven staan. Visio ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen bij het verwezenlijken van de wens om zelfstandig te leven.

Ook persoonlijk en professioneel betrokkenen zijn welkom voor informatie en advies.

  • Waar: Bibliotheek Numansdorp
  • Datum: 22 september
  • Plaats: Wethouder van der Veldenweg, Numansdorp
  • Tijd: 10:00 tot 12:30 uur

Koninklijke Visio

Bij Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, kan iedereen terecht met vragen over slechtziend of blind zijn.

Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs, arbeid en wonen.

Deze diensten zijn er voor mensen die slechtziend of blind zijn, ook als zij daarnaast een verstandelijke, lichamelijke of andere zintuiglijke beperking hebben.

Persoonlijk en professioneel betrokkenen kunnen bij Visio terecht voor informatie en deskundigheidsbevordering.

Meer informatie over het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen is te vinden op www.visio.org.

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek Numansdorp
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:http://www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!