logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Concert Furore Blaaskwintet'
22sep 2016

Concert Furore Blaaskwintet

Donderdag 22 september 2016 vanaf 20:15 uur.

De Concertcommissie Hoeksche Waard presenteert op donderdag 22 september 2016 haar vierde concert van dit seizoen. Het talentvolle “Furore” blaaskwintet maakt haar opwachting in het gemeentehuis te Piershil.

Het Furore Blaaskwintet is een jong en enthousiast ensemble dat elkaar heeft leren kennen in hun studietijd aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en Codarts Rotterdam. Deze vijf blazers, sommigen nog bezig met de opleiding, anderen al afgestudeerd, delen de ambitie en passie voor het spelen van kamermuziek. Furore speelt regelmatig op diverse podia door het hele land. Zeer recent was er zelfs een glimp van Furore op te vangen op televisie: in het programma Maestro werkten zij mee aan de coachings-trajecten van oa Leona Philippo. Het kwintet bestaat uit Maartje Valk, dwarsfluit, Helmke Jansen, hobo, Anne Overpelt, klarinet, Joeri Deckers, fagot en Marije Korenromp, hoorn.

De leden van het kwintet studeerden bij gerenommeerde docenten, w.o. Marieke Schneemann en Martin van de Merwe.
Naast het spelen van Kamermuziek zijn de musici ook actief als remplaçant bij de grote orkest als het Residentie Orkest en het Rotterdams Filharmonisch Orkest.

Over hen zelf zeggen ze:
“Onze reguliere kamermuziek programma's voorzien wij van zorgvuldige programmatoelichting waarbij onze klarinettiste en fluitiste (student musicologie aan de UVA) geen genoegen nemen met de geijkte informatie. Het publiek wordt uitgedaagd om écht te luisteren.”

Op het programma staan werken van o.a. Ravel en Mozart. Het concert vindt plaats in het Gemeentehuis te Piershil, Voorstraat 31, aanvang 20.15 uur.

Toegangsprijzen: €  13,00; studenten/scholieren: € 5,00
Kaartverkoop: VVV Hoeksche Waard, Waterstal 1, Oud-Beijerland, telefoon (0186)616000
en via de site van de concert commissie: www.cchw.nl
Reserveringen: A. Stolk, telefoon (0186)661902, e-mail ajstolk@planet.nl

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het Fonds voor de Podiumkunsten en Notariskantoor Van Dorst-Dijkers te Maasdam.

Contactinformatie:
Locatie: Gemeentehuis Korendijk te Piershil
Organisator: Stichting Concertcommissie Hoeksche Waard
Website:www.cchw.nl


Deel dit bericht met je vrienden!