logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Lezing: Hoe houd ik mijn hersenen gezond?'
15sep 2016

Lezing: Hoe houd ik mijn hersenen gezond?

Donderdag 15 september 2016, van 10:00 uur tot 12:00 uur.

Op 15 september 2016 organiseert de Werkgroep Beij Blijven van Welzijn Hoeksche Waard i.s.m. de Hersenstichting de lezing  “Hoe houd ik mijn hersenen gezond?”

Iedereen wil graag een gezonde oude dag hebben om nog lang van het leven te kunnen genieten. Veel mensen hopen dan ook dat zij hun lichamelijke gebreken zo lang mogelijk kunnen uitstellen. Wat ouderen echter vooral willen is hun zelfstandigheid in geestelijk opzicht behouden, of zoals ouderen vaak zeggen: als ik maar goed bij mijn hoofd blijf. Zelfstandige beslissingen kunnen blijven nemen, ook op hoge leeftijd, is een wens die veel mensen hebben.

Gezonde hersenen zorgen voor een goed geheugen en je zelfbeslissingsrecht. De hersenen zorgen ervoor dat het lichaam als een centrale computer wordt aangestuurd. Wat goed en gezond is voor de hersenen is ook goed en gezond voor het lichaam: of om een oude vast herkenbare slogan naar voren te halen: een gezonde geest zit in een gezond lichaam.
 
Wat kun je nu doen om je hersenen gezond te houden? Vanuit de Hersenstichting willen we wat tips geven over gezonde hersenen. Tijdens de lezing zullen we ingaan op wat weten we over hersenen en slaap, hersenen en bewegen, hersenen en voeding en over training van de hersenen. Alle vier de onderwerpen zullen worden toegelicht vanuit de stand van zaken betreffende het hersenonderzoek.”

U bent welkom in de Beijerkorf aan de Jan Tooropstraat 6 te Oud-Beijerland. De lezing is van 10.00-12.00 uur.

Kosten zijn € 5,00 inclusief koffie / thee .

Contactinformatie:
Locatie: De Beijerkorf, Jan Tooropstraat 6 Oud-Beijerland
Organisator: Welzijn Hoeksche Waard
Telefoonnummer: 088-7308900
Website:http://www.welzijnhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!