logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
14sep 2016

Expositie '15 jaar uit de doeken gedaan'

Van woensdag 14 september 2016 tot en met donderdag 3 november 2016.

Dinsdag 13 september om 20.00 uur opent de jubileumexpositie “15 jaar uit de doeken gedaan” in het gemeentehuis in Maasdam. Deze expositie toont werken van (oud-) cursisten van de schildercursussen van Jolande van der Heul. Belangstellenden zijn van harte welkom om de opening bij te wonen en de expositie te komen bekijken. De expositie is te zien van woensdag 14 september tot en met donderdag 3 november 2016 tijdens de openingstijden van het gemeentehuis (op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur en op dinsdag van 8.30 tot 20.00 uur).

In 2001 werd Jolande van der Heul door het toenmalige SISKW te ‘s-Gravendeel benaderd met de vraag of zij de teken- en schilderlessen wilde gaan verzorgen. 15 jaar later zijn er meer dan 100 cursisten door Jolande begeleid. Tijdens de expositie is werk van cursisten van vroeger en nu te zien.  

Jolande, fanatiek beoefenaarster van het schildersvak en in het bezit van een onderwijsbevoegdheid MO, startte in 2001 met haar lessen. Naast aquarel is er tijdens de cursus met acryl, olieverf en gemengde technieken gewerkt op zowel papier, doek, stof, hout, MDF en zelfs soms op objecten. Een enkele keer, op verzoek, is er aan een opdracht gewerkt. Zo heeft een aantal groepen meegedaan aan de wedstrijd van het Talens Palet en is daarmee in de prijzen gevallen.

Om het werk ook buiten het atelier een plek te geven exposeren de cursisten regelmatig. Eerst in de bibliotheek en Albert Heijn in ’s-Gravendeel, later ook in Dienstencentrum 't Weegje. Vanaf volgende week is een mooie afspiegeling van de lessen van de afgelopen jaren te zien in het gemeentehuis, waar een groot aantal werken van maar liefst 67 (oud-)cursisten worden geëxposeerd.

Contactinformatie:
Locatie: Gemeentehuis Binnenmaas
Organisator: Gemeente Binnenmaas
Website:www.binnenmaas.nl


Deel dit bericht met je vrienden!