logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Thema-avond 'Kijk… kunst van Jane Leeuwenburgh' '
08sep 2016

Thema-avond 'Kijk… kunst van Jane Leeuwenburgh'

Donderdag 8 september 2016 vanaf 19:30 uur.

Wie naar het werk van Jane Leeuwenburgh kijkt, kan zich allerlei vragen stellen. Op deze thema-avond gebeurt dat ook én worden er antwoorden gegeven. In de abstracte en minimalistische kunstwerken is meer te zien dan je op het eerste gezicht misschien denkt.

Museum Hoeksche Waard in Heinenoord organiseert een thema-avond onder de titel ‘Kijk … kunst van Jane Leeuwenburgh’. Op donderdag 8 september 2016 houdt Willy Spaan een inleiding over het werk van de nu 80-jarige Hoeksche Waardse kunstenares Jane Leeuwenburgh.

Aan de hand van foto’s wordt ingegaan op de uiterlijke verschijningsvorm van de kunstwerken; het verband met haar persoonlijke ontwikkeling en de verwantschap met baanbrekende kunststromingen als De Stijl, Bauhaus, Concretisme, NUL en Minimalisme. Na een interactieve introductie door architect Mart Ros, vormgever van de tot 26 september lopende expositie, worden de tentoongestelde kunstwerken zelf bekeken en toegelicht.

Inloop in ’t Hof van Assendelft aan de Hofweg 13 te Heinenoord vanaf 19.00 uur, waarna de lezing begint om 19.30 uur met aansluitend de introductie voor bezichtiging. Na de pauze zal om 20.45 de rondleiding beginnen op de expositie in boerderij Oost-Leeuwenstein.

Entree bedraagt 7,50 per persoon inclusief twee consumpties, Vrienden van het museum betalen 5,00 euro.

Aanmelden noodzakelijk via www.museumhw.nl of telefonisch 0186-601535.

Contactinformatie:
Locatie: Hof van Assendelft, Hofweg 13, Heinenoord
Organisator: Museum Hoeksche Waard
Telefoonnummer: 0186-601535
Email:info@museumhw.nl
Website:www.museumhw.nl


Deel dit bericht met je vrienden!