logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Zomervakantieprogramma De Peerdegaerdt'
11jul 2016

Zomervakantieprogramma De Peerdegaerdt

Van maandag 11 juli 2016 tot en met zaterdag 20 augustus 2016, van 12:30 tot 15:30 uur.

De zomervakantie is van start gegaan en na een jaar hard werken op school, is dit een heerlijke periode om lekker buiten bezig te zijn. De jeugd kan hiervoor op doordeweekse dagen terecht op de Peerdegaerdt. Het landgoed in Strijen heeft weer een speciaal programma samengesteld met allerlei afwisselende workshop om te midden van dieren en natuur, tot rust te komen en plezier te beleven.

In de zomer rijpen de pruimen, appels en peren. Ze hangen sappig aan de boom, wachtend om geplukt en gegeten te worden. De vlinders fladderen door de tuin, de paarden grazen ontspannen in de wei, de varkens houden een siësta in het zonnetje en de kippen scharrelen over het hele terrein. Landgoed De Peerdegaerdt vormt een mooi rustiek geheel in de polders van Strijen. Bianca Meertens, betrokken bij de begeleiding van de activiteiten, vertelt enthousiast “op De Peerdegaerdt bepalen de seizoenen het tempo. De afgelopen vakanties hebben we diverse activiteiten en workshops georganiseerd, ook voor deze zomervakantie hebben we met een enthousiaste groep begeleiders en professionals een gevarieerd programma samengesteld. We proberen kinderen te stimuleren om van de natuur te genieten en lekker buiten bezig te zijn.”

Programma

Kinderen kunnen tijdens de zomervakantie op elke doordeweekse dag aan verschillende activiteiten op De Peerdegaerdt deelnemen. Diverse professionals verzorgen van 12.30 uur tot 15.30 uur uiteenlopende workshops. De vakantie activiteiten lopen door tot vrijdag 19 augustus 2016.

Maandag 12 juli was de aftrap van het vakantieprogramma, waarbij Vincent in ’t Hout de workshop “Cartoon tekenen”, 18 juli legt Marianne van der Veer uit hoe wilgen gevlochten kunnen worden. 25 juli en 8 augustus is de mogelijkheid om lekker de natuur in te gaan en pruimen en misschien appels en peren te plukken om hier vervolgens jam van te maken. De Hoeksche Imker Flip Wols verzorgt een interessante workshop over bijen op zowel 1 als 15 augustus.

Op de dinsdagen en donderdagen worden er echte boerderijdagen georganiseerd, om kennis te maken met de diverse werkzaamheden op een boerderij. De maandagen verschillen per week, de woensdagen worden afgewisseld tussen koken en knutselen. Elke vrijdag vindt de altijd drukbezochte workshop Paardentaal door Sandra van den Heuvel plaats.

Meedoen en aanmelden

Enthousiast geworden over deze vakantie activiteiten op De Peerdegaerdt? Aanmelden kan via info@peerdegaerdt.nl of door contact op te nemen met José van de Graaf via 078 369 0505. Alle activiteiten starten om 12.30 uur op Landgoed De Peerdegaerdt in Strijen en duren tot 15.30 uur. Vantevoren aanmelden is noodzakelijk omdat slechts een aantal plaatsen per workshop beschikbaar is.

De kosten om deel te nemen bedragen 10 euro per kind aan de boerderijdagen en 15 euro per kind aan de workshops, dit is inclusief een overheerlijk sapje uit de aanwezige boomgaard. Ouders hoeven er niet bij te blijven.

Ondanks de stijgende temperaturen is het aantrekken van goede, waterdichte kleding en het dragen van laarzen/stevige schoenen aanbevolen. Meer informatie is ook te vinden op www.peerdegaerdt.nl en op de Facebookpagina https://www.facebook.com/peerdegaerdt .

Kinderen in het bijzonder

Het gevarieerde vakantieprogramma van De Peerdegaerdt is ook opengesteld voor kinderen en jong volwassenen die bij De Peerdegaerdt wekelijks komen voor activiteitenbegeleiding. In 2014 is De Peerdegaerdt van start gegaan met het programma «Kinderen in het bijzonder», waarbij samen met de ouders een plan wordt opgesteld wat aansluit bij de wensen en mogelijkheden van de kinderen. De positieve kracht en energie van de aanwezige natuur en dieren, unieke aspecten van De Peerdegaerdt, spelen een sleutelrol in het programma. Hierbij is tegelijk aandacht voor de verschillende seizoenen en het zaaien, onderhouden, oogsten en bereiden van groentes en fruit. Deelnemende kinderen kunnen in een groep of individueel begeleid worden.

José van de Graaf, één van de begeleiders van de kinderarrangementen vertelt hierover: «Met behulp van de natuurlijke en ontspannen omgeving van De Peerdegaerdt willen we ouders ondersteunen de talenten van hun kinderen zo goed mogelijk te benutten. Hierbij denken wij graag vanuit talenten in plaats vanuit beperkingen. Wanneer gewenst kunnen wij deze dagbesteding voor kinderen ook als verlengstuk van hun behandeling inzetten. Dit in samenspraak met de ouders en in nauwe samenwerking met de behandelaar en/of andere organisaties. We hebben een netwerk van zeer ervaren MBO en HBO professionals tot onze beschikking die samen met onze vrijwilligers voor kinderen een fijne en veilige omgeving creëren».

Doelgroepen

Het programma «Kinderen in het bijzonder» is uitermate geschikt voor hoogbegaafde kinderen, kinderen met een vorm van autisme, kinderen met AD(H)D of kinderen met een verstandelijke beperking. Voor elke achtergrond zijn passende arrangementen ontwikkeld, die verder op maat gemaakt worden.

José vervolgt: «Ons uitgebalanceerde programma biedt voor kinderen met verschillende achtergronden een ontspannen en leerzame invulling van de dag. Afhankelijk van de achtergrond van de deelnemers is financiering mogelijk via PGB, ZIN of vanuit een eigen bijdrage.»

Contactinformatie:
Locatie: De Peerdegaerdt, Kruisdijk 4b in Strijen
Organisator: Stichting Landgoed de Peerdegaerdt
Email:info@peerdegaerdt.nl
Website:www.peerdegaerdt.nl


Deel dit bericht met je vrienden!