logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Week van de Akkerbouw'
20jun 2016

Week van de Akkerbouw

Van maandag 20 juni 2016 tot en met zaterdag 25 juni 2016.

In de week van 20 juni tot 25 juni 2016 wordt landelijk “De week van de akkerbouw” georganiseerd. De week van de akkerbouw heeft als doel de burger en boer (akkerbouwer) dichter bij elkaar te brengen. Het thema dit jaar is: Ontdek het verhaal achter ons eten.

Ook in de Hoeksche Waard worden in deze week diverse activiteiten georganiseerd.

Het eiland Hoeksche Waard kenmerkt zich door een sterke, innovatieve landbouwsector in een landschap met unieke kenmerken en mogelijkheden. Veel innovaties op het gebied van precisielandbouw, functionele agrobiodiversiteit en agrarisch natuurbeheer hebben het levenslicht gezien en/of zijn doorontwikkeld in de Hoeksche Waard.

Met steun van de Provincie Zuid-Holland zijn Stichting Veldleeuwerik en SOHW samen met negen landbouwbedrijven het project “de Hoeksche Boer maakt het waard” opgestart. Het doel van het project is om zichtbaar te maken hoe de inzet van beschikbare kennis, technieken en maatregelen bijdragen aan een duurzame bedrijfsvoering in een duurzaam gebied. En met zichtbaar bedoelen we ook écht zichtbaar: iedereen mag zien hoe duurzaam dit gebied is.

Vanuit dit oogpunt worden er diverse activiteiten georganiseerd in de week van de akkerbouw. Bijvoorbeeld:

Numansdorp

Akkerbouwer Henk Scheele uit 's-Gravendeel geeft op 20 juni om 20:00 uur een lezing in het NLC, Veerweg 1C te Numansdorp. Hij neemt u mee in zijn kijk op duurzaamheid en gaat in op een aantal actuele vragen.

Op de Alexanderhof in Numansdorp is tijdens de Open Dag op 25 juni de oogst van de jonge aardappelen in volle gang. Bezoekt u dit akkerbouwbedrijf, dan kunt u in het veld de oogstmachines in actie zien. Ook informeert de Alexanderhof u over de teelt van vollegrondsgroente zoals bloemkool. Kinderen kunnen zich op het erf naar hartelust uitleven met skelters en traptrekkers. En ze mogen aardappels verwerken tot frietjes. Die ze natuurlijk ook mogen opeten!

Strijen

Bezoekt u het educatie- en bezoekbedrijf ‘Beleef het en eet het’ in Strijen, dan wordt u rondgeleid langs de verschillende gewassen en bloemenranden. Bloemenranden zijn van groot belang voor de biodiversiteit. De imker die op het bedrijf bijenkasten heeft staan, zal u alles vertellen over bijen, bloemenranden en honing. Bezoekers kunnen ook smullen van de friet van de zelf geteelde frietaardappelen op het bedrijf.

Oud-Beijerland

De coöperatie Nedato in Oud-Beijerland toont een bedrijfsfilm en organiseert rondleidingen door het verpakkingsbedrijf. Want aardappelen moeten uiteindelijk ook goed worden verpakt om in topconditie in de winkel en bij de klant aan te komen.

Meer activiteiten

Klik hier voor het programma

Contactinformatie:
Locatie: Hoeksche Waard
Organisator: Stichting Veldleeuwerik en SOHW
Website:www.weekvandeakkerbouw.nl


Deel dit bericht met je vrienden!