logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Is het kunst of is het kitsch?'
28mei 2016

Is het kunst of is het kitsch?

Zaterdag 28 mei 2016, van 14:00 uur tot 16:00 uur.

Wie wordt er niet bekoord door de charme van prachtige oude en kostbare spullen, sieraden, zilverwerk en antiek dat misschien al eeuwen in de familie is? De Bibliotheek Hoeksche Waard biedt bezoekers de mogelijkheid om kostbare spullen te laten taxeren.

Laten verstoffen op zolder of juist prominent in de pronkkast zetten? De miljoenen kijkers van het populaire tvprogramma ‘Tussen Kunst en Kitsch’ weten hiervan mee te praten. Speciaal voor iedereen in de Hoeksche Waard die de waarde wil weten van verborgen kostbaarheden in huis is er in het Hof van Assendelft in Heinenoord op zaterdag 28 mei van 14.00 uur tot 16.00 uur een inloopmiddag onder de titel ‘Is het Kitsch of is het Kunst?’

Deze middag is taxateur Irene Rozendaal te gast in het Hof van Assendelft. Zij weet als geen ander op een aansprekende manier het publiek kennis te laten maken met de waarde van schilderijen, meubelen, goud- en zilverwerk, sieraden, glas en andere kostbare spullen. Rozendaal is beëdigd register taxateur en Europees gecertificeerd. Dat betekent dat haar taxaties rechtsgeldig zijn bij onder meer verzekeringen, successierecht, schade en boedelscheidingen.

Met een deskundige kennersblik zal Irene Rozendaal het publiek informeren over de waarde van meegebrachte bezittingen. Een foto van het voorwerp kan ook meegebracht worden. In aanvraag geeft haar taxatiebureau advies bij het beheer van kunstverzamelingen, de geschiedenis van zeldzame voorwerpen. Daarnaast begeleidt zij de gang naar de veiling voor de in- en verkoop van kostbare (kunst) voorwerpen.

Het aantal deelnemers is beperkt (25 personen) en om wachttijden zoveel mogelijk te voorkomen is aanmelding vooraf noodzakelijk. Inschrijven is ook nodig omdat Irene Rozendaal graag iedereen voldoende tijd gunt, waardoor het aantal deelnemers een maximum kent.

Inschrijven voor deze middag is mogelijk tot 22 mei 2016. Dit kan via het online aanmeldformulier op www.debhw.nl of in een van de vestigingen van de Bibliotheek Hoeksche Waard. Bij binnenkomst krijgt de deelnemer een nummertje, zodat iedereen eerlijk op zijn beurt kan wachten. Men kan maximaal drie voorwerpen meenemen voor taxatie.

Zaterdag 28 mei 2016 14.00 - 16.00 uur // Toegang € 5,00 - voor leden bibliotheek en vrienden van het museum € 2,50 // Hofweg 13 // Heinenoord // hof van Assendelft 

"Op deze dag kunt u in het Museum Hoeksche Waard ook moderne kunst bewonderen! Dan is de oeuvre-expositie van Jane Leeuwenburg te zien. Zij is de eerste na-oorlogse moderne kunstenares uit de Hoeksche Waard met landelijke bekendheid."

Contactinformatie:
Locatie: Hof van Assendelft, Hofweg 13, Heinenoord
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!