logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Nieuwe theaterproductie: Leer versus Leer'
25mei 2016

Nieuwe theaterproductie: Leer versus Leer

Van woensdag 25 mei 2016 tot en met zaterdag 4 juni 2016, vanaf 20:00,.

25 mei t/m 4 juni  woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag, 20.00 uur.
Gelegenheidstheater De Swaensvoet, Marktveld 9, Nieuw Beijerland.

2016 is het 400ste sterfjaar van Shakespeare, een van de grootste toneelschrijvers ooit. Reden voor vele theatergezelschappen ter wereld om Shakespeare te spelen.

Dat doe wij ook!  Koning Lear is de keuze en  we hebben het stuk naar onze huidige tijd gehaald. En dat is behoorlijk gedurfd! Regisseur  Jan Roeland  nam de uitdaging aan en Tineke van Zalinge schreef het script op basis van het stuk ‘Leer ‘ van Ewout Eggink en  de thema’s uit het originele stuk.

Leer vs Leer vertelt het verhaal van een oude tycoon  die  vechtend tegen zijn geestelijke verwarring zijn macht wil doen gelden.  Het verval knaagt genadeloos aan hem, hij valt uiteen en hij verliest op alle fronten de strijd. Ook  het dierbaarste dat hij heeft.  Leer vs Leer vertelt ook het verhaal van een beschadigde familie  waarvan de leden niet in staat blijken te zijn om elkaar lief te hebben en te respecteren en die zich nietsontziend tegen hun vader en elkaar  keren.

Het decor en kostuumbeeld is dit jaar weer krachtig dankzij Martijn Kramp en de muziek en videodecors van Lex vd Schans een lust voor oog en oor!

Het Theatercollectief nodigt u van harte uit om te komen kijken.

Shakespeare

‘De hel is leeg, alle duivels zijn hier’, is een beroemde uitspraak van Shakespeare. Niets menselijks is hem vreemd en alle duivelstoejagers komen in zijn stukken voor. Zijn observaties van mensen en wat er zich tussen mensen  afspeelt zijn scherp en gelaagd. Hij vertelt het verhaal redelijk objectief en zonder al teveel moraal.  Oordelen en moraliseren over personages en situaties  laat hij vooral aan het publiek over. Dat  maakt o.a. dat zijn stukken nog steeds speelbaar zijn.

Altijd staat in zijn stukken een figuur centraal waar je eerst van houdt en waar je  later een pesthekel aan krijgt of totaal niet begrijpt… of omgekeerd. En dat is met onze Leer en zijn dochters ook het geval. Aan u de keuze!

Contactinformatie:
Locatie: De Swaensvoet, Marktveld 9, Nieuw Beijerland
Organisator: Theatercollectief Hoeksche Waard
Website:www.theatercollectief.nl


Deel dit bericht met je vrienden!