logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Expositie Jane Leeuwenburgh'
13mei 2016

Expositie Jane Leeuwenburgh

Van vrijdag 13 mei 2016 tot en met zondag 25 september 2016.

Deze zomer zal Museum Hoeksche Waard gedeeltelijk ingericht zijn als modern kunstmuseum. Vanaf 13 mei tot 25 september zal er een overzicht van het oeuvre van Jane Leeuwenburgh worden getoond met ongeveer 40 werken, aangevuld met persoonlijke documenten, foto’s en filmfragmenten.

Jane Leeuwenburgh (80) behoort tot de eerste generatie moderne kunstenaars afkomstig uit de Hoeksche Waard. Van bescheiden kunstenares ‘uit de polder’ ontwikkelde zij zich tot beeldend kunstenaar van nationaal niveau. Jane is gespecialiseerd in beeldhouwen en ruimtelijke vormgeving, waarbij ze zich bedient van zeer uiteenlopende technieken en materialen, die zij tot in de perfectie toepast. Met een feilloos oog voor vorm en verhouding heeft Jane zowel in keramiek, brons en marmer, als in hout, staal, en kunststof een oneindige variatie aan vormen gecreëerd. Zij is altijd opzoek naar de essentie en beheerst de kunst van het weglaten.

Het museum organiseert deze zomer speciale open rondleidingen met een gids door de expositie en fietstochten door de Hoeksche Waard langs haar kunstwerken in het landschap en openbare gebouwen. Ook groepen kunnen een rondleiding afspreken. In het museum helpt een Kijkwijzer jong en oud te leren zien wat Jane’s werk zo bijzonder maakt

Contactinformatie:
Locatie: Hof van Assendelft, Hofweg 13, Heinenoord
Organisator: Museum Hoeksche Waard
Telefoonnummer: 0186-601535
Email:info@museumhw.nl
Website:www.museumhw.nl


Deel dit bericht met je vrienden!