logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Expositie Bevrijdingsvlaggen'
09mei 2016

Expositie Bevrijdingsvlaggen

Van maandag 9 mei 2016 tot en met donderdag 30 juni 2016, vanaf 08:30,.

In de maanden mei en juni is in het gemeentehuis van Binnenmaas een bijzondere expositie te zien. Meer dan 25 Bevrijdingsvlaggen, gemaakt door 568 leerlingen van 11 scholen in de Hoeksche Waard, worden tentoongesteld.

Vanaf het eind van de oorlog tot in de jaren 60 gingen de Bevrijdingsvlaggen van dorp naar dorp, van burgemeester naar burgemeester. In april 2015 is er door 22 groepen meegewerkt aan een hedendaagse versie van deze Bevrijdingsvlaggen. Iedere klas heeft zijn eigen vlag gemaakt om zo een mooie oude traditie in ere te herstellen. Alle kinderen die vorig jaar hebben meegedaan aan dit project hebben de vlaggen aangeboden aan de burgemeesters van de Hoeksche Waard. Het was een bonte optocht! De vlaggen zijn nu verzameld en worden tentoongesteld in het gemeentehuis van Binnenmaas.

Daarnaast is er een audiovisuele presentatie te zien. Hier is het lied te beluisteren over de Bevrijdingsvlag, dat vorig jaar speciaal voor 70 jaar bevrijding Hoeksche Waard werd gecomponeerd door Michon Music en geschreven is door Michon Sprengers en Stephan van de Rijt. Bij dit bijzondere lied worden beelden getoond van het Bevrijdingsvlag-project dat op de Willem Alexanderschool in Oud-Beijerland heeft plaatsgevonden.

U bent van harte welkom de expositie te bezoeken van dinsdag 17 mei tot en met 7 juli 2016. De expositie is geopend tijdens de openingstijden van het gemeentehuis: maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8.30 uur tot 16.30 uur en op dinsdag van 8.30 uur tot 20.00 uur.

Contactinformatie:
Locatie: Gemeentehuis Binnenmaas te Maasdam
Organisator: Gemeente Binnenmaas
Website:www.binnenmaas.nl


Deel dit bericht met je vrienden!