logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Vakantieprogramma jeugd De Peerdegaerdt'
25apr 2016

Vakantieprogramma jeugd De Peerdegaerdt

Van maandag 25 april 2016 tot en met donderdag 5 mei 2016, van 12:30 tot 15:30 uur.

De meivakantie staat voor de deur, een heerlijke periode voor kinderen om buiten bezig te zijn. De Peerdegaerdt heeft hiervoor een speciaal programma voor samengesteld. Terwijl de knoppen in de 100-jaar oude bomen tot bloei komen, kunnen kinderen op dit schitterende landgoed terecht voor uiteenlopende activiteiten in nauwe samenwerking met de natuur. Het centrale thema is vanzelfsprekend de lente.

In de lente komt de bloesem weer op en wordt het weer zachter. Perfect om naar buiten te gaan en de natuur te beleven. Volgens Bianca Meertens, betrokken bij de begeleiding van de activiteiten, vormt De Peerdegaerdt hiervoor een mooie locatie. Bianca vertelt enthousiast “op De Peerdegaerdt bepalen de seizoenen het tempo. De afgelopen vakanties hebben we diverse activiteiten en workshops georganiseerd en met een enthousiaste groep begeleiders en professionals een gevarieerd programma.
We proberen kinderen te stimuleren om van de natuur te genieten en gebruik te maken”

Programma

Kinderen kunnen tijdens de meivakantie op elke doordeweekse dag aan verschillende activiteiten op De Peerdegaerdt deelnemen. Diverse professionals verzorgen van 12.30 uur tot 15.30 uur uiteenlopende workshops. De vakantie activiteiten starten op maandag 25 april tot en lopen door tot vrijdag 6 mei.

Op de eerste dag van de vakantie organiseert De Peerdegaerdt een workshop moestuintjes aanleggen, dinsdag is het mogelijk om een middag op de boerderij door te brengen en kennis te maken met de aanwezige boerderijdieren. Woensdag is het Koningsdag en staan daarom geen activiteiten gepland. Donderdag gaan de kids insectenhotels en vogelhuisjes maken en de laatste dag van deze eerste vakantieweek komt de bekende striptekenaar Vincent in ’t Hout langs voor de workshop “Cartoon tekenen”.

Tijdens de tweede vakantieweek kunnen kinderen op maandag weer langs komen voor een echte boerderijdag. Op dinsdag verzorgt Marjolein Poel een kookworkshop en woensdag gaat speltherapeute Carla Roos met de kinderen schat zoeken op het landgoed. Donderdag 5 mei is het Hemelvaart en zijn geen activiteiten gepland. Het vakantieprogramma wordt vrijdag afgesloten met een knutselmiddag speciaal voor Moederdag.

Meedoen en aanmelden

Enthousiast geworden over deze vakantie activiteiten op De Peerdegaerdt? Aanmelden kan via info@peerdegaerdt.nl of door contact op te nemen met José van de Graaf via 06 83 57 22 25. Alle activiteiten starten om 12.30 uur op Landgoed De Peerdegaerdt in Strijen en duren tot 15.30 uur.

De kosten om deel te nemen aan deze workshops variëren van 10 tot 15 euro per kind per keer, dit is inclusief een overheerlijk sapje uit de aanwezige boomgaard. Ouders hoeven er niet bij te blijven.

Ondanks de stijgende temperaturen is het aantrekken van warme, waterdichte kleding en het dragen van laarzen aanbevolen. Meer informatie is ook te vinden op www.peerdegaerdt.nl en op de Facebookpagina https://www.facebook.com/peerdegaerdt . Vantevoren aanmelden is noodzakelijk omdat slechts een aantal plaatsen per workshop beschikbaar is.

Kinderen in het bijzonder

Het gevarieerde vakantieprogramma van De Peerdegaerdt is ook opengesteld voor kinderen en jong volwassenen die bij De Peerdegaerdt wekelijks komen voor activiteitenbegeleiding. In 2014 is De Peerdegaerdt van start gegaan met het programma «Kinderen in het bijzonder», waarbij samen met de ouders een plan wordt opgesteld wat aansluit bij de wensen en mogelijkheden van de kinderen. De positieve kracht en energie van de aanwezige natuur en dieren, unieke aspecten van De Peerdegaerdt, spelen een sleutelrol in het programma. Hierbij is tegelijk aandacht voor de verschillende seizoenen en het zaaien, onderhouden, oogsten en bereiden van groentes en fruit. Deelnemende kinderen kunnen in een groep of individueel begeleid worden.

José van de Graaf, één van de begeleiders van de kinderarrangementen vertelt hierover: «Met behulp van de natuurlijke en ontspannen omgeving van De Peerdegaerdt willen we ouders ondersteunen de talenten van hun kinderen zo goed mogelijk te benutten. Hierbij denken wij graag vanuit talenten in plaats vanuit beperkingen. Wanneer gewenst kunnen wij deze dagbesteding voor kinderen ook als verlengstuk van hun behandeling inzetten. Dit in samenspraak met de ouders en in nauwe samenwerking met de behandelaar en/of andere organisaties. We hebben een netwerk van zeer ervaren MBO en HBO professionals tot onze beschikking die samen met onze vrijwilligers voor kinderen een fijne en veilige omgeving creëren».

Doelgroepen

Het programma «Kinderen in het bijzonder» is uitermate geschikt voor hoogbegaafde kinderen, kinderen met een vorm van autisme, kinderen met AD(H)D of kinderen met een verstandelijke beperking. Voor elke achtergrond zijn passende arrangementen ontwikkeld, die verder op maat gemaakt worden.

José vervolgt: «Ons uitgebalanceerde programma biedt voor kinderen met verschillende achtergronden een ontspannen en leerzame invulling van de dag. Afhankelijk van de achtergrond van de deelnemers is financiering mogelijk via PGB, ZIN of vanuit een eigen bijdrage.»

Contactinformatie:
Locatie: De Peerdegaerdt, Kruisdijk 4b in Strijen
Organisator: Stichting Landgoed de Peerdegaerdt
Email:info@peerdegaerdt.nl
Website:www.peerdegaerdt.nl


Deel dit bericht met je vrienden!