logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Monumentale fietstocht in de Hoeksche Waard'
23apr 2016

Monumentale fietstocht in de Hoeksche Waard

Zaterdag 23 april 2016 vanaf 13:00 uur.

De Hoeksche Waard telt tientallen plaatsen en monumenten die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog. Het Museum Hoeksche Waard, de Historische Vereniging Oud-Beijerland en de Bibliotheek Hoeksche Waard stippelden gezamenlijk een fietsroute uit (ca. 20 km) langs de stille getuigen van de Duitse bezetting.

Op zaterdag 23 april 2016 fietsen we in de omgeving van Heinenoord en Oud-Beijerland. Startpunt, 13.00 uur bij met museum Hoeksche Waard (boerderij Oost-Leeuwenstein). Wat is een schijnvliegveld? Is er tijdens de Tweede Wereldoorlog gevochten in de Hoeksche Waard en wat was het strategische belang van de Barendrechtse brug? Waarom werden er polders rondom Heinenoord onder water gezet? Wat zijn 'Rommelasperges' en waarom werden die 'gepoot', onder andere in de omgeving van Oud-Beijerland? Deskundige gidsen vertellen u ter plaatse over de gebeurtenissen en de betekenis van de monumenten.

De tocht op de pedalen leidt onder meer langs het Jack Dawson monument bij de voormalige Barendrechtse brug. In Oud-Beijerland fietsen we langs het 'vliegersmonument' het Joods gedenkteken bij de haven, het Indiemonument en het monument Vrijheid. Via het monument Moeder aan de N 217 keren we terug naar Heinenoord.

Zaterdag 23 april, start 13 uur bij met museum Hoeksche Waard (boerderij Oost-Leeuwenstein).

Vooraf aanmelden noodzakelijk via www.debhw.nl Toegang € 5,00 met biebpas en voor vrienden van museum HW en leden van de historische vereniging € 2,50 korting.

Contactinformatie:
Locatie: Start Museum Hoeksche Waard (boerderij Oost-Leeuwenstein)
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!