logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Voorlichting voor belangstellenden Stougjeshof'
20apr 2016

Voorlichting voor belangstellenden Stougjeshof

Woensdag 20 april 2016 vanaf 19:15 uur.

Deze zomer start de bouw van de Stougjeshof in Poortwijk in Oud Beijerland. In de tweede helft van 2017 zullen de eerste bewoners de sleutel van hun nieuwe huis krijgen.

Stougjeshof is een wooncomplex voor mensen die zorg nodig hebben zoals mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of ouderen. Het complex bestaat uit 47 appartementen. Voor belangstellenden is er een voorlichtingsavond op woensdag 20 april 2016.

Stougjeshof wordt gebouwd in de vorm van een hofje. Alle woningen liggen rondom een gezamenlijk binnenterrein. "Wij hebben gekeken naar middeleeuwse hofjes" zegt Jan Windey, directeur van Cavent, samen met Alerimus de initiatiefnemer van Stougjeshof.

"Die hofjes hebben altijd iets gezelligs en er is ook sprake van gemeenschapszin. Dat willen we hier ook graag bereiken. Als je hier komt wonen krijg je zorg, en je kunt wat betekenen voor andere mensen in het hofje. Zoals een boodschap doen of iemand helpen met internet."

Aan het complex komt een beheerdersechtpaar te wonen. Zij zijn voor de bewoners het eerste aanspreekpunt en daarnaast is er professionele zorg beschikbaar. "Natuurlijk vinden we het mooi als mensen elkaar ondersteunen, maar er zal altijd vraag zijn naar professionele zorgverleners. Al is het maar om redenen van privacy. Ik wil ook niet alles met mijn buren delen en daarom kunnen bewoners ook gebruik maken van onze zorg" legt Windey uit.

Stougjeshof speelt zo in op de veranderingen in de zorg. Mensen willen zelf het liefst zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Tegelijkertijd wordt het steeds lastiger om een toewijzing te krijgen voor een plek in een verzorgingshuis of in een speciale voorziening voor mensen met een beperking. In Stougjeshof kunnen mensen daadwerkelijk zelfstandig wonen en is toch de nodige zorg dichtbij.

Het complex krijgt zonnepanelen en in de panden zijn energiebesparende maatregelen aangebracht. Cavent wil daarmee duurzaam ondernemen en voor de bewoners een zo laag mogelijke energierekening bereiken. "En het is ons gelukt om de huur laag te houden. Die zal iets meer dan € 500,- per maand zijn", aldus Jan Windey. "En daar is de huurtoeslag nog niet in verwerkt, waarmee deze woningen ook bereikbaar zijn voor mensen met een lager inkomen."

Er zijn al cliënten van Cavent en Alerimus die belangstelling hebben om in Stougjeshof te wonen, maar er zijn nog volop woningen beschikbaar voor anderen. Mensen die belangstelling hebben, kunnen op 20 april naar een voorlichtingsavond bij Cavent, De Vriesstraat 22, Oud-Beijerland. De aanvang is om 19.15 uur.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@cavent.nl of bellen naar 0186-636100.

Contactinformatie:
Locatie: Cavent, De Vriesstraat 22 in Oud-Beijerland
Organisator: Cavent


Deel dit bericht met je vrienden!