logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Lezing Voedzame natuur'
19apr 2016

Lezing Voedzame natuur

Dinsdag 19 april 2016, van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Onze verre voorouders verorberden  al knollen en bessen, paddenstoelen, noten en zaden. Eten uit de natuur staat dan ook in een lange traditie. Allerlei wortels, stengels, bladeren, vruchten of bloemen kunnen verzameld en gegeten worden.

Op dinsdagavond 19 april 2016 verzorgen Cisca van Kralingen en Frank van Gessele een lezing over eten-uit-de-natuur in de Bibliotheek Hoeksche Waard vestiging ’s-Gravendeel.

Overal in de Hoeksche Waard staan bomen, struiken, planten en kruiden. Die zijn niet alleen mooi, maar gedeeltelijk ook eetbaar. Tot ver in de vorige eeuw was het niet ongewoon om erop uit te trekken om paddestoelen, bessen en andere vruchten te plukken en kruiden en planten te verzamelen ter aanvulling van het dagelijks dieet.

Wij zijn die kennis in onze tijd een beetje kwijtgeraakt. De Bibliotheek Hoeksche Waard organiseert een lezing over dit fascinerende onderwerp. Vooral omdat gezond, eerlijk en voedzaam eten tegenwoordig zo in de belangstelling staan. 

Cisca van Kralingen en Frank van Gessele zijn actief bij Hoeksche Waards Landschap. Beiden weten precies welke planten en kruiden in onze leefomgeving voedzaam, gezond en eetbaar zijn.

De lezing over eten uit de natuur is op dinsdagavond 19 april in bibliotheek 's-Gravendeel (Smidsweg 42) van19.30 tot 21.30 uur.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dat kan via www.debhw.nl Toegang is € 5,00 , € 2,50 korting met je biebpas.

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek 's-Gravendeel
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!