logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Concert Giardiono Musicale'
14apr 2016

Concert Giardiono Musicale

Donderdag 14 april 2016 vanaf 20:15 uur.

Op donderdag 14 april 2016 organiseert de Stichting Concertcommissie Hoeksche Waard haar tweede concert van dit seizoen. Het vermaarde Barokensemble ‘Gardino Musicale’ zal haar opwachting maken in de sfeervolle Hervormde kerk te Nieuw-Beijerland.

De uit Tsjechië afkomstige Eva Harmuthová studeerde blokfluit aan het Rotterdams Conservatorium en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Later volgde zij barokhobo lessen bij Diego Nadra. In 2011 sloot ze haar de bachelor studie barokhobo af aan het Koninklijk Conservatorium. Eva gaf les op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en in Tsjechië (Brno Conservatorium en cursussen in Kroměříž, Šumperk, Kelč).

Als soliste, kamermusicus en orkestlid trad Eva op met o.a. Concerto d’Amsterdam, Göttingen Baroque Orchestra, Czech Baroque Ensemble en met leden van de Handel & Haydn Society Boston and Luthers Bach Ensemble (Ton Koopman). In 2009-2010 was zij lid van het European Union Baroque Orchestra (L.U. Mortensen, E. Higginbottom, E. Onofri).

Elske Tinbergen studeerde cello bij Ran Varon en barokcello bij Viola de Hoog, Jaap ter Linden en Lucia Swarts. Tevens specialiseerde zij zich aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag in het bespelen van de 5-snarige violoncello piccolo. Masterclasses volgde zij bij Anner Bijlsma.

Elske maakte een aantal jaren deel uit van het European Union Baroque Orchestra. Met Les Musiciens du Louvre o.l.v. Marc Minkowski speelde zij o.a. in de Nederlandse Opera productie van Händel's 'Giulio Cesare' en zij werkte in hetzelfde orkest mee aan de CD-opname 'Rameau: une symphonie imaginaire', die de Edison 2006 heeft gewonnen.

Jérôme Brodin studeerde van 2002 tot 2007 klavecimbel aan het Conservatorium van Rennes bij Pascal Dubreuil. Tegelijkertijd behaalde hij zijn Bachelor Musicologie aan de Universiteit van Rennes. Vervolgens studeerde hij klavecimbel en continuo aan het Utrechts Conservatorium bij Siebe Henstra, waar hij in 2011 zijn Masterdiploma behaalde. Sindsdien speelt Jérôme met vele ensembles, met als meest bekende de Holland Baroque Society en Camerata Ordesko. Regelmatig speelt hij zowel kamermuziek als solo. Zo vormt hij met Ida Höog op blokfluit het Duo Capricci, dat iedere zomer in Zweden twee weken lang concerten geeft.

'Giardino Musicale' staat voor een tuin vol muzikale bloemen. Grote spectaculaire bloemen, en ook heel kleine, tere exemplaren. Een grote variatie aan contrasterende en harmoniërende kleuren en verschijningsvormen.

Het internationale barokensemble  Giardino Musicale, dat zowel in grote als kleine bezetting optreedt, is in 2006 opgericht door blokfluitiste/hoboïste Eva Harmuthová en celliste Elske Tinbergen.

Het ensemble beperkt zich qua repertoire niet alleen tot de geijkte stukken: Giardino Musicale wil een podium zijn voor bijzondere ‘onontdekte’ muziek.

Bij kamermuziekconcerten worden ook bijzondere instrumenten tot klinken gebracht (zoals oboe da caccia, basse de violon, violoncello piccolo, viola d'amore en basblokfluit), en wordt de muzikale beleving geïntensiveerd door een mondelinge toelichting met achtergrondverhalen, 'spicy details' en de samenhang van de uit te voeren werken, zo nu en dan aangevuld met enkele theatrale elementen.

Giardino Musicale in grote(re) bezetting werkt regelmatig samen met de dirigenten Arjen J.A. Uitbeijerse (Christelijk Vocaal Ensemble Marcantus, Psallite Deo) en Patrick van der Linden (professioneel Kamerkoor Ars Musica, Toonkunstkoor Wageningen). Haar tiende concertseizoen zal Giardino Musicale o.a. vieren met de uitvoering van een van de hoogtepunten uit de Barok:
de Hohe Messe van J.S.Bach.

Het concert vindt plaats in de Hervormde kerk, Kerkstraat 22 te Nieuw-Beijerland, aanvang 20.15 uur. Toegangsprijzen: €  13,00; studenten/scholieren: € 5,00

Kaartverkoop: VVV Hoeksche Waard, Waterstal 1, Oud-Beijerland, telefoon (0186)616000
en via de site van de concertcommissie: www.cchw.nl

Reserveringen: A. Stolk, telefoon (0186)661902, e-mail ajstolk@planet.nl

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het Fonds voor de Podiumkunsten en Notariskantoor Van Dorst-Dijkers te Maasdam,

Contactinformatie:
Locatie: Hervormde kerk, Kerkstraat 22 te Nieuw-Beijerland
Organisator: Stichting Concertcommissie Hoeksche Waard
Website:www.cchw.nl


Deel dit bericht met je vrienden!