logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Lezing De Stijl en Raadhuis in Strijen'
12apr 2016

Lezing De Stijl en Raadhuis in Strijen

Dinsdag 12 april 2016, van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Een uniek staaltje van architectuur en Art Deco. Het Raadhuis van Strijen prijkt pontificaal op de Rijksmonumentenlijst. Maak kennis met de prachtige (bouw)kunst van het interbellum.

Boeiende lezing van kunsthistoricus Peter Vleugel met dia’s en veel illustraties over De Stijl en Raadhuis in Strijen.Het RAADHUIS van Strijen is gebouwd in 1927 en sindsdien prijkt het trots op de rijksmonumentenlijst. Het in samenwerking met de Strijense gemeentarchitect D.H. Lammers gebouwde raadhuis wordt gekenmerkt door een expressionistische Interbellumstijl die verwant is aan de Nieuwe Haagse School en tevens invloeden van Dudok vertoont. Bijzondere elementen in de voormalige raadzaal zijn de grote vensters met kleurrijke glas-in-loodramen, die zijn ontworpen door de bekende Stijlkunstenaar Vilmos Huszar.

Peter Vleugel is een zeer bevlogen spreker en hield al eerder boeiende lezingen en cursussen over kunst (geschiedenis) in de Hoeksche Waard. Deze avond in Strijen zal het publiek ongetwijfeld opnieuw weten te bekoren.

  • 12 april 19.30 tot 21.30
  • 2,50 leden,5,00 leden
  • Streona Stockholmplein 6 te Strijen
  • Vooraf aanmelden noodzakelijk
Contactinformatie:
Locatie: Dorpshuis Streona, Stockholmplein 6 te Strijen
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:http://www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!