logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
17mrt 2016

Lezing verstandig medicijngebruik

Donderdag 17 maart 2016, van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Medicijnen. We krijgen er vroeg of laat allemaal mee te maken. Krijgen we de beste medicijnen? Wie betaalt dat? Welke bijwerkingen zijn acceptabel? Wie medicijnen slikt is gebaat bij eerlijke kennis en begrijpelijke informatie over de aangeboden potjes en pillen én over de mogelijke alternatieven.

Op 17 maart 2016 vertelt Ele Visser van de patiënten academie in de bibliotheek Hoeksche Waard over verstandig medicijngebruik. 

In het kader van gezond in de Hoeksche Waard organiseert de Bibliotheek Hoeksche Waard in samenwerking met diverse partners een serie lezingen op het gebied van gezondheid, preventie en zelfzorg. De lezing over verstandig medicijngebruik past in de programmareeks Eigen Kracht in de bibliotheek.

De lezing van donderdag 17 maart in bibliotheekvestiging Numansdorp is in samenwerking met de patiënten academie in Den Haag. Deze biedt onafhankelijke en wetenschappelijk betrouwbare geneesmiddeleninformatie voor patiënten. Naast de werking van medicijnen wordt ook ingegaan op de bijwerkingen, waarschuwingen en andere relevante informatie. Dit zou moeten bijdragen aan optimaal effect van individueel medicijngebruik.

De lezing is van 19.30 tot 21.30 in de bibliotheek in Numansdorp.

Ele Visser is gediplomeerd apothekersassistent en heeft zijn sporen in de patiëntenwereld ruim verdiend. Hij is een gedreven vakman en brengt het gecompliceerde thema van verstandig medicijngebruik met veel betrokkenheid en geestdrift voor het voetlicht. Hij zal met name spreken over medicijngebruik bij veelvoorkomende aandoeningen zoals (te) hoog cholesterol, hoge bloeddruk, maagklachten, diabetes, reumatische aandoeningen en astma / COPD.

Donderdag 17 maart | 19.30 uur tot 21.30 uur | wethouder van der Veldenweg 3 | 3281 AN | Numansdorp | aanmelden via debhw.nl of in de Bibliotheek | toegang € 5,00 | leden krijgen € 2,50 korting.

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek Numansdorp
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:http://www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!