logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
16mrt 2016

Maak van voorlezen een feestje

Woensdag 16 maart 2016, van 09:00 uur tot 10:00 uur.

Op woensdagochtend 16 maart 2016 is er van 9.00 tot 10.00 uur een workshop interactief voorlezen in de Bibliotheek Oud-Beijerland. Deelnemers leren in één uurtje hoe kinderen actief te betrekken zijn bij het voorlezen. Hiermee wordt de taalontwikkeling van het kind gestimuleerd en wordt voorlezen een nog groter feestje dan het als is!

Interactief voorlezen is voorlezen waarbij inbreng en initiatief van kinderen mogelijk is. Kinderen worden gestimuleerd om actief mee te denken, te fantaseren en te vertellen. Tijdens de workshop bespreken deelnemers aan de hand van ervaringen hoe men het beste interactief kan voorlezen. Daarnaast wordt er aandacht besteedt aan de achtergrondinformatie van dit onderwerp: waarom is interactief voorlezen belangrijk, wat is het precies en welke tips zijn er? Tot slot wordt het voorlezen met elkaar geoefend.

Na afloop van de workshop kan men een gerichte keuze maken voor een (prenten)boek. Men kan aansluiten bij ervaringen en de belevingswereld van kinderen en de woordenschat van kinderen vergroten. Verder kan met de actieve betrokkenheid van kinderen uitlokken en verschillende vormen van vragen stellen toepassen.

Deelname kost € 5,00 of € 2,50 met je biebpas. Aanmelden kan via het online aanmeldformulier op www.debhw.nl of in een van de bibliotheekvestigingen. Deelnemers mogen gerust hun kindje meenemen.

Datum: woensdag 16 maart
Tijd: 9.00 – 10.00 uur
Locatie: Bibliotheek Oud-Beijerland (Steenenstraat 24)

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek Oud-Beijerland
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:http://www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!