logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Expositie Stof tot nadenken in De Opkamer'
06mrt 2016

Expositie Stof tot nadenken in De Opkamer

Van zondag 6 maart 2016 tot en met zaterdag 30 april 2016, vanaf 14:00,.

Zondagmiddag 6 maart om 14.00 uur wordt in Galerie De Opkamer, Merwedestraat 21, Maasdam de expositie geopend met werk van Ankie Winkelman de Groot en Cher Mattijssen. Het thema is “Stof tot nadenken”. De muzikale omlijsting is van Lia Ruijtenberg op altsaxofoon.

De expositie is op afspraak te bezoeken tot eind april: 0638928155. Zie ook www.galeriedeopkamer.nl

Ankie Winkelman de Groot zal een overzicht tonen van haar laatste werken. Zij is textielkunstenaar en verwerkt dit materiaal niet alleen in "kleding"stukken maar ook op het doek. Schilderijen die hun gelaagdheid krijgen door dat er eerst verschillende lagen stof op aangebracht zijn. Tijdens de tentoonstelling van STOF TOT NADENKEN, is werk te zien in de vorm van japonnen, schilderijen en teksten.Ankie studeerde aan de Hoge school voor de kunsten te Utrecht. Na een uitwisselingsproject in Italië ontdekte zij de autonome kant van fashion. Ze besloot op een andere manier verder te gaan en stapte over naar de Willem de Kooning Academie in Rotterdam waar ze met succes afstudeerde. Naast haar banen in de fashion bleef zij kunstvormen creëren met textiel als basis. Vorig jaar sloot Ankie zich aan bij de Hoekschewaardse Kunstenaars( HWK) waar ze met veel plezier actief is en inmiddels deel uitmaakt van het bestuur.

Cher Mattijssen is beeldend kunstenaar en heeft zich gespecialiseerd in het ontwerpen en maken van bronzen beelden. De bronzen figuren van Cher Mattijssen uit Delft balanceren tussen figuratie en abstrahering. Zelf noemt ze haar werk ‘Gestileerd figuratief’. Mensfiguren zijn duidelijk herkenbaar maar detaillering is weggelaten, hetgeen de beelden spannend maakt. De zeggingskracht ligt in het grote gebaar; de houding of het lichaam. De kleinere bronzen zijn vrolijk en ontroerend. Doordat Cher de sporen van het boetseren zichtbaar laat, zorgt de schaduwwerking voor een levendige huid.( bron: Smelik en Stokking Galeries). Cher werkt ook in opdracht en organiseert workshops. Naast beeldend kunstenaar is zij tevens actief op het gebied van kunst en cultuur. Zij bedenkt, ontwikkelt en begeleidt kunst en cultuurprojecten voor bedrijven en gemeenten.

Contactinformatie:
Locatie: Merwedestraat 21, Maasdam
Organisator: Galerie De Opkamer
Telefoonnummer: 06-3892 8155
Website:www.galeriedeopkamer.nl


Deel dit bericht met je vrienden!