logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Krokusprogramma voor de jeugd  op De Peerdegaerdt'
22feb 2016

Krokusprogramma voor de jeugd op De Peerdegaerdt

Van maandag 22 februari 2016 tot en met vrijdag 26 februari 2016, van 12:30 tot 15:30 uur.

De krokusvakantie is in aantocht, reden voor De Peerdegaerdt om een buitenprogramma met uiteenlopende activiteiten voor kinderen aan te bieden. Het centrale thema is vanzelfsprekend het voorjaar.

Afwisselende workshops zorgen voor een gevarieerd programma. Dit in nauwe samenwerking met de natuur. In het voorjaar komt de nieuwe bloesem weer op en wordt het weer zachter. Perfect om naar buiten te gaan en de natuur te beleven. Volgens Bianca Meertens, betrokken bij de begeleiding van de activiteiten, vormt De Peerdegaerdt hiervoor een mooie locatie.

Bianca vertelt enthousiast “op De Peerdegaerdt bepalen de seizoenen het tempo. De afgelopen vakanties hebben we diverse activiteiten en workshops georganiseerd en met een enthousiaste groep begeleiders en professionals een gevarieerd programma.
We proberen kinderen te stimuleren om van de natuur te genieten en gebruik te maken”

Programma

Kinderen kunnen tijdens de voorjaarsvakantie elke doordeweekse dag aan verschillende activiteiten op De Peerdegaerdt deelnemen. Diverse professionals verzorgen van 12.30 uur tot 15.30 uur uiteenlopende workshops.

De vakantie activiteiten starten op maandag 22 februari met een intrigerende workshop van “tuinmeester” Gerrit Roukens. De tuinmeester weet deelnemende kinderen op een leuke manier te fascineren met de wonderen van de natuur en de geheimen van het seizoen.

Op dinsdag verzorgt de bekende cartoonist Vincent in ’t Hout de enerverende workshop Cartoons tekenen.

Woensdag begeleidt Leslie Moleman de kids tijdens een kookworkshop bij het maken van smaakvolle jam of een heerlijke taart centraal en donderdag kunnen de kids deelnemen aan een heuse cupcakewedstrijd.

Op vrijdag sluit De Peerdegaerdt de enerverende week af met de workshop “Grondwerk met paarden” onder de deskundige begeleiding van Sandra van den Heuvel.

Meedoen en aanmelden

Enthousiast geworden over deze vakantie activiteiten op De Peerdegaerdt? Aanmelden kan via info@peerdegaerdt.nl of door contact op te nemen met Bianca Meertens via 06 363 29 222.

Alle activiteiten starten om 12.30 uur op Landgoed De Peerdegaerdt in Strijen en duren tot 15.30 uur. De kosten om deel te nemen aan deze workshops bedragen 15 euro per kind per keer, dit is inclusief een overheerlijk sapje uit de aanwezige boomgaard. Ouders hoeven er niet bij te blijven.

Het aantrekken van warme, waterdichte kleding en het dragen van laarzen wordt aanbevolen.

Meer informatie is ook te vinden op www.peerdegaerdt.nl en op de Facebookpagina https://www.facebook.com/peerdegaerdt .

Van tevoren aanmelden is noodzakelijk omdat slechts een aantal plaatsen per workshop beschikbaar is.

Kinderen in het bijzonder

Het gevarieerde vakantieprogramma van De Peerdegaerdt is ook opengesteld voor kinderen en jong volwassenen die bij De Peerdegaerdt wekelijks komen voor activiteitenbegeleiding.

In 2014 is De Peerdegaerdt van start gegaan met het programma «Kinderen in het bijzonder», waarbij samen met de ouders een plan wordt opgesteld wat aansluit bij de wensen en mogelijkheden van de kinderen. De positieve kracht en energie van de aanwezige natuur en dieren, unieke aspecten van De Peerdegaerdt, spelen een sleutelrol in het programma. Hierbij is tegelijk aandacht voor de verschillende seizoenen en het zaaien, onderhouden, oogsten en bereiden van groentes en fruit.

Deelnemende kinderen kunnen in een groep of individueel begeleid worden.

José van de Graaf, één van de begeleiders van de kinderarrangementen vertelt hierover: «Met behulp van de natuurlijke en ontspannen omgeving van De Peerdegaerdt willen we ouders ondersteunen de talenten van hun kinderen zo goed mogelijk te benutten. Hierbij denken wij graag vanuit talenten in plaats vanuit beperkingen.

Wanneer gewenst kunnen wij deze dagbesteding voor kinderen ook als verlengstuk van hun behandeling inzetten. Dit in samenspraak met de ouders en in nauwe samenwerking met de behandelaar en/of andere organisaties. We hebben een netwerk van zeer ervaren MBO en HBO professionals tot onze beschikking die samen met onze vrijwilligers voor kinderen een fijne en veilige omgeving creëren».

Doelgroepen

Het programma «Kinderen in het bijzonder» is uitermate geschikt voor hoogbegaafde kinderen, kinderen met een vorm van autisme, kinderen met AD(H)D of kinderen met een verstandelijke beperking. Voor elke achtergrond zijn passende arrangementen ontwikkeld, die verder op maat gemaakt worden.

José vervolgt: «Ons uitgebalanceerde programma biedt voor kinderen met verschillende achtergronden een ontspannen en leerzame invulling van de dag. Afhankelijk van de achtergrond van de deelnemers is financiering mogelijk via PGB, ZIN of vanuit een eigen bijdrage.»

Contactinformatie:
Locatie: De Peerdegaerdt in Strijen
Organisator: Stichting Landgoed de Peerdegaerdt
Email:info@peerdegaerdt.nl
Website:www.peerdegaerdt.nl


Deel dit bericht met je vrienden!