logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Excursie Paleis op de Dam in Amsterdam'
13feb 2016

Excursie Paleis op de Dam in Amsterdam

Zaterdag 13 februari 2016, van 08:45 uur tot 18:00 uur.

Op zaterdag 13 februari 2016 gaat KunstReis per luxe touringcar naar het oorspronkelijk als stadhuis gebouwde Paleis op de Dam met een rondleiding over haar rijke geschiedenis. Voor het bezoek aan het paleis wordt er koffie met gebak gebruikt in het prachtige vlakbij gelegen Grand Café De Beurs van Berlage. Daar kunt u genieten van de wanden met tegeltableaus van Jan Toorop. Een unieke en sfeervolle locatie! De Beurs van Berlage en het paleis liggen op loopafstand (100 m.) van elkaar midden in het centrum van Amsterdam. Zowel de Beurs als het paleis zijn rolstoeltoegankelijk.

Aanmelden het liefst per mail info@kunstreis.eu of 06-21913954 Wilt u doorgeven: of u een museumkaart heeft, uw opstapplaats en uw mobiele nummer voor die dag.

Kosten:
€ 42,00 exclusief entree € 10,00 (met een museumkaart is de entree gratis) inclusief busreis, koffie met gebak en rondleiding door het paleis

Vertrekschema:
Ouddorp busstation Preekhillaan             7.15 uur
Zierikzee busstation Grachtweg                7.45 uur
Oude Tonge busstation                               8.15 uur
Schaapsweg                                                  8.25 uur
Heinenoord busstation                                8.45 uur

We zijn ca. 18.00/19.00 uur weer thuis

Het Koninklijk Paleis

Het Koninklijk Paleis in Amsterdam heeft in het jaar 2015 een recordaantal van 276.636  bezoekers mogen ontvangen. Het bijzondere gebouw in het hartje van Amsterdam is het officiële ontvangstpaleis van Z.M. de Koning en daarbuiten zoveel mogelijk opengesteld voor bezoekers. Het gebouw is daardoor altijd volop in gebruik. Het gebruik, anderhalve eeuw als stadhuis van Amsterdam, vijf jaar als Frans Koninklijk en Keizerlijk Paleis, en twee eeuwen als ontvangstpaleis van de Oranjes heeft zijn rijke sporen nagelaten.

Jacob van Campen

De beroemde bouwmeester Jacob van Campen kreeg de opdracht in 1648 van de burgemeesters van Amsterdam. Hij ontwierp een voor Hollandse begrippen buitengewoon monumentaal classicistisch gebouw, dat herinnerde aan de architectuur van de Grieken en Romeinen. Een gebouw als afspiegeling van Gods schepping. Een universum in het klein, symmetrisch en volmaakt.

Beroemde kunstenaars

Ook in het interieur werd de macht en het aanzien van Amsterdam tot uitdrukking gebracht. Hiervoor werden beroemde kunstenaars aangetrokken, zoals de Antwerpse beeldhouwer Artus Quellinus. In de vloer van de imposante Burgerzaal werden de werelddelen ingelegd in Italiaans marmer. De belangrijkste vertrekken werden van op de functie toegesneden schilderijen voorzien. Hiervoor gingen opdrachten naar bekende schilders als Rembrandt van Rijn, Ferdinand Bol en Govaert Flinck.

Rembrandt werd in de kapittelkamer veroordeeld tot het betalen van een bedrag omdat hij de trouwbelofte aan zijn huishoudster Geertje Dircx had gebroken. De Nachtwacht van Rembrandt heeft in het stadhuis gehangen, waartoe een gedeelte van het schilderij werd afgesneden om het passend te maken voor de ruimte. ..

Wereldwonder

In 1655 werd het Stadhuis in gebruik genomen, hoewel het nog niet klaar was. Amsterdammers noemden het gebouw trots hun wereldwonder. Het was volgens dichter Vondel als de kroon op de schepping.

Contactinformatie:
Locatie: Vertrek vanaf Heinenoord busstation
Organisator: Kunstreis
Telefoonnummer: 06-2191 3954
Email:info@kunstreis.eu
Website:www.kunstreis.eu


Deel dit bericht met je vrienden!