logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Concert Delta Piano Trio'
04feb 2016

Concert Delta Piano Trio

Donderdag 4 februari 2016.

Op donderdag 4 februari 2016 opent het Delta Piano Trio de serie 2016 van de Stichting Concertcommissie Hoeksche Waard.

Het Delta Piano Trio werd in 2013 opgericht in Salzburg (Oostenrijk) door drie jonge Nederlandse musici: violist Gerard Spronk, celliste Irene Enzlin en pianiste Vera Kooper.  In een wereld van mondialisering en uniformiteit valt het trio op door haar persoonlijke klank, toewijding en jeugdig enthousiasme. Hun spel is eerlijk, oprecht en gepassioneerd en op overtuigende wijze brengen ze drie persoonlijkheden samen tot een muzikale eenheid. Het trio benadert kamermuziek als een vorm van communicatie. Met als doel hun eigen pad te vormen, heeft het Delta Pianotrio een gevarieerde en zeer persoonlijke repertoirekeuze, die werken uit het gehele piano trio oeuvre omvat.

Sinds de oprichting trio veelvuldig opgetreden in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Litouwen, Groot-Brittannië, Rusland en de Verenigde Staten. In het voorjaar van 2014 wonnen zij de eerste prijs.

Het debuut van het trio tijdens het 4e Salzburger Kammermusik Festival, in een gedeeld concert met het Borodin Kwartet, werd bejubeld door zowel publiek als recensenten. In september 2014 won het trio een eerste prijs op het Salieri-Zinetti International Chamber Music Competition in Verona, Italië. In maart 2015 maakte het trio haar debuut in de Verenigde Staten, met een recital tijdens het New York Chamber Music Festival, waar ze tevens de kans hadden met componiste Lera Auerbach te werken aan haar eerste pianotrio. In de zomer van 2015 won het trio de Eerste Prijs (Prix Charles Hennen) tijdens de Orlando Competition en de tweede prijs in de internationale Gianni Bergamo Award Competition in Zwitserland. Voor de komende seizoenen staan concerten gepland in Korea, Hong Kong, Argentinië, Chili en Europa, alsmede een cd opname voor het label Naxos Records. Het trio heeft het voorrecht te werken met Wolfgang Redik (oprichter van het Wiener Klaviertrio) en Rainer Schmidt (Hagen Kwartet) aan de Universität Mozarteum in Salzburg. Belangrijke muzikale impulsen ontvangen ze van o.a Vera Beths, Johannes Meissl en Hatto Beyerle (medeoprichter van het Alban Berg Kwartet). Vanaf 2015 combineert het trio haar studie in Salzburg met de Cycle Concertiste in Parijs, een programma voor jonge ensembles onder leiding van Trio Wanderer.

Op het programma staan o.m. het Pianotrio in D van Alexander Borodin en het beroemde Pianotrio nr. 1, Op. 1 in Es van Ludwig van Beethoven.

Het concert vindt plaats in de Gereformeerde kerk, Spui 10 te Strijen, aanvang 20.15 uur. Toegangsprijzen: €  13,00; studenten/scholieren: € 5,00

Kaartverkoop: VVV Hoeksche Waard, Waterstal 1, Oud-Beijerland, telefoon (0186)616000 en via de site van de concert commissie: www.cchw.nl

Reserveringen: A. Stolk, telefoon (0186)661902, e-mail ajstolk@planet.nl

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het Fonds voor de Podiumkunsten en Notariskantoor Van Dorst-Dijkers te Maasdam.

Contactinformatie:
Locatie: Gereformeerde kerk, Spui 10 te Strijen
Organisator: Stichting Concertcommissie Hoeksche Waard
Website:www.cchw.nl


Deel dit bericht met je vrienden!