logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
26jan 2016

Workshop mediteren

Dinsdag 26 januari 2016, van 19:30 uur tot 21:00 uur.

Speciaal voor de Maand van de Spiritualiteit organiseert de Bibliotheek Hoeksche Waard in samenwerking met Spiritual Balance Strijen een workshop mediteren. De meditatie is op dinsdagavond 26 januari om 19:30 uur in de Bibliotheek Mijnsheerenland.

De Maand van de Spiritualiteit (15 januari t/m 14 februari) heeft als thema Werk in evenwicht. Mediteren sluit hier naadloos op aan. Wie altijd al eens heeft willen mediteren, maar niet weet waar te beginnen, is deze workshop een ideale start. Geoefende deelnemers zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Mediteren is het "zweefgedeelte" allang voorbij; inmiddels is wel duidelijk dat regelmatige beoefening positieve invloeden heeft op lichaam en geest. Meditatie heeft al vanaf een paar minuten per dag positieve effecten; je laat stress los, komt tot rust, het helpt ontspannen en dit heeft vaak als gevolg dat je een beter en helder overzicht krijgt op en in je leven. Daarnaast daalt de bloeddruk, vermindert het stresshormoon en kalmeert en herstelt je lichaam zich. Zeker in het westen moeten we niet de illusie hebben dat je met mediteren dus "niet denkt of nergens aan denkt". Dat is bijna onmogelijk; toch kan regelmatige meditatie-beoefening je wel degelijk helpen om je gedachten tot rust brengen, om te leren focussen, om je gedachten te kalmeren en vooral ze te leren beheersen.

Tijdens de workshop neemt docente Linda Paaij de deelnemers mee in de wereld van het mediteren. Linda behandelt de beginselen van het mediteren: de juiste houding, een passende ademhaling. Geleidemeditatie, stiltemeditatie en kaarsvlammeditatie komen ook aan bod. Na het mediteren is er de gelegenheid om nog even na te praten en te ontspannen met een heerlijke kop thee.

Deelname kost € 5,00 of € 2,50 met je biebpas. Aanmelden kan via het online aanmeldformulier op www.debhw.nl of in een van de vestigingen van de Bibliotheek Hoeksche Waard. Deelnemers worden gevraagd een matje (of kussen) en een dekentje mee te nemen.

Datum: 26 januari 2016
Tijd: 19:30 – 21:00 uur
Locatie: Bibliotheek Mijnsheerenland (Laan van Westmolen 121)

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek Mijnsheerenland
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!