logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Schildercursus  verbeelding, fantasie en portret'
19jan 2016

Schildercursus verbeelding, fantasie en portret

Dinsdag 19 januari 2016, van 20:00 uur tot 22:00 uur.

Tien lesavonden schilderen met acrylverf, olieverf en mixed media. Gedurende deze 10-delige cursus is het portret uitgangspunt voor een avontuurlijke creatieve ontdekkingsreis.

Iedereen weet dat een goed gelijkend portret maken erg moeilijk is. Anatomisch mankeert er al snel iets aan; de ogen te hoog in het hoofd, te ver uit elkaar, etc.. Maar we focussen vooral op expressiviteit en fantasie.

De mogelijkheden om je creatief uit te drukken zijn legio en voor wie een steuntje in de rug nodig heeft, wordt er tijdens de cursus een aantal technieken uitgebreid besproken en toegelicht.

Behandeld worden de anatomie en gezichtsuitdrukking van het portret. Ook de schildertechnische opbouw van het portret komt kort aan bod (daarbij als voorbeeld de portrettist Philip Akkerman).

We werken met dikke acrylverf, met spatel, paletmes, kam en brede kwast als gereedschap. Met dit bijzondere gereedschap moet je dus steeds nadenken hoe je het portret opbouwt en vormt. Ook gaan we uit van bijzondere kleurstellingen. We werken expressionistisch, met felle kleuren en losse verf streken, of we werken juist ingetogen en in zachte tinten.

We gaan met portret aan de slag, maar we geven daar een persoonlijke swing aan, en maken daarmee iedere lesavond tot een ontdekkingstocht.

Start: dinsdagavond 19 januari van 20.00 uur tot 22.00 uur.

Locatie:  het mooie, nieuwe en ruime atelier van Studio76, gevestigd aan de Rijksstraatweg 62 (bij de afrit naar ‘s Gravendeel). Met ruim voldoende gratis parkeerplaatsen.

De kosten bedragen € 140, dat is inclusief materiaal (verf en penselen e.d. ), alleen de ondergrond (papier of doek) aan te schaffen bij de Studio.

Contactinformatie:
Locatie: Studio '76, Rijksstraatweg 62 te Dordrecht
Organisator: Studio '76
Website:www.studio76dordt.nl


Deel dit bericht met je vrienden!