logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Expositie Kwetsbaar in De Opkamer'
10jan 2016

Expositie Kwetsbaar in De Opkamer

Van zondag 10 januari 2016 tot en met maandag 29 februari 2016.

Kwetsbaar is de titel van de samenwerkingsexpositie van Maatje van Eck en Nicole Verhoeff in Galerie De Opkamer, Merwedestraat 21 Maasdam. De expositie wordt op zondagmiddag 10 januari om 14.00 uur geopend en zal tot eind februari te bezoeken zijn.(www.galeriedeopkamer.nl)

In het voorjaar van 2014 werkten Nicole en Maatje rond het thema ‘het kwetsbare lichaam met een chronische kwaal’. Maatje maakte foto’s van Nicole die vervolgens door Nicole werden beschilderd. Zij toonden deze eerste serie onder de naam Cross tijdens de Open Atelierroute 2014. Inmiddels breidden beide kunstenaars de serie onder de naam Kwetsbaar uit tot 12 foto’s en drie visuals met een soundscape. Het werk van beide kunstenaars gaat over pijn, afhankelijkheid en kwetsbaarheid. Het geheel kan het beste getypeerd worden als een fotoproject waar houdingen gevangen zitten in het eigen lichaam.

Maatje van Eck gebruikt als materiaal voor haar kunstwerken voornamelijk foto’s en videobeelden.  Soms maakt ze ook teksten of werkt ze driedimensionaal. Ze vindt veel inspiratie in natuur en landschap. Ook mensen met hun doorleefde verhalen boeien haar. De documentaires Daar heeft mijn lijf zijn thuis (2009) en Als ’t mot dan komt ’t er (2007) als ook de in opdracht van gemeente Binnenmaas gemaakte documentaire “70 jaar later, herinneringen aan oorlog en bevrijding in de Hoeksche Waard.” getuigen daar van.

Nicole Verhoeff is Beeldend Kunstenaar en maakt Objecten en Sieraden. Ook bij haar zijn natuur en landschap een belangrijke inspiratiebron. De omgeving (Hoeksche Waard) komt vaak terug in haar werk.  De sieraden vallen op door de puurheid, de vormgeving en soms door een andere manier van dragen. Haar werk kenmerkt zich doordat er meerdere lagen in te herkennen zijn. Die gelaagdheid, meer dan 1 betekenis in een kunstwerk, zet de toeschouwer aan het denken. Beide kunstenaars vinden elkaar in het gebruik van verschillende materialen en innovatieve manieren van exposeren. Mede met als doel om bij de bezoekers een vernieuwende beleving proberen tot stand te brengen. De expositie Kwetsbaar doet een beroep op die beleving en is tot stand gekomen in een open en vrij werkproces op zoek naar de eigen kwetsbaarheid van beide kunstenaars. Aan dit gezamenlijke projekt kan niet ongemerkt voorbij gegaan worden.

Contactinformatie:
Locatie: Merwedestraat 21, Maasdam
Organisator: Galerie De Opkamer
Telefoonnummer: 06-3892 8155
Website:www.galeriedeopkamer.nl


Deel dit bericht met je vrienden!