logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Excursie naar wintervogelranden'
13dec 2015

Excursie naar wintervogelranden

Zondag 13 december 2015, van 13:45 uur tot 16:00 uur.

Gidsen van het Hoeksche Waards Landschap (HWL) nemen u mee op een leerzame excursie onder de noemer ‘Help de overwinterende akkervogels de winter door’ in de omgeving van Strijen om kennis te maken met Hoeksche Randen. Wij bezoeken hiervoor de akkerranden van Schil Herweijer in Strijen.

Afhankelijk van het komende weer zullen langs deze akkers voor de helft niet alleen akkervogelranden maar ook zogenaamde bloemenranden te zien zijn. Met name deze laatste stonden in november nog uitbundig in bloei. Qua vogels zijn in elk geval groenlingen, fazanten en putters te zien.

De excursie begint op zondag 13 december 2015 om 13:45 ’s middags op de boerderij van Wim de Jongh, Kromme Elleboogseweg 2 in Strijen. Van hieruit wordt lopend de akkerranden bezocht met ingezaaide percelen en vogels gespot. De excursie duurt van 14:00 tot 16:00. Er wordt nog een korte presentatie gegeven over Hoeksche Randen.

Advies: Wandelschoenen, laarzen, regenkleding, verrekijker en eventueel een vogelgids. Er wordt alleen gewandeld langs de akkers.

Kosten: 3 euro voor niet-leden HWL, 2 euro voor leden HWL en 1 euro voor kinderen tot 12 jaar.

De deelname is beperkt tot maximaal 30 personen. Opgeven via het emailadres excursies@hwl.nl.

Contactinformatie:
Locatie: Startpunt boerderij Wim de Jongh, Kromme Elleboogseweg 2 in Strijen
Organisator: Hoeksche Waards Landschap
Email:excursies@hwl.nl
Website:http://www.hwl.nl/


Deel dit bericht met je vrienden!