logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Marijke Boon en Chris den Boer in Opkamerbreed' Marijke Boon
13dec 2015

Marijke Boon en Chris den Boer in Opkamerbreed

Zondag 13 december 2015, van 15:00 uur tot 17:00 uur.

Op zondagmiddag 13 december 2015 is er in Galerie De Opkamer, Merwedestraat 21, Maasdam, weer het huiskamertheater OPKAMERBREED van 15-17 uur.

Naast de vraaggesprekken met kunstenaars Arthur Bernard en Sandy Jeronimus over de achtergronden van hun werk en hun werkwijze bestaat het programma uit dialect verhalen verteld door Chris den Boer en een optreden van Cabaretière Marijke Boon.

In verband met de beperkte ruimte is het noodzakelijk te reserveren:

06 389 28 155 of via eelsebies@gmail.com. Entree € 10,00 bij binnenkomst te betalen.

Chris den Boer, lid van de dialectgroep Hoeksche Waard is een regelmatige en graag geziene gast in Opkamerbreed. Vooral zijn natuurlijke voordracht in zijn eigen dialect maakt altijd weer indruk en is een genot om naar te kijken en te luisteren.
Het overgrote deel van het programma wordt ingevuld door Marijke Boon.

Marijke Boon is zangeres, performer en cabaretière.

Ze maakt sinds 1975 theater, en vanaf 1985 soloprogramma's. Ze schrijft, componeert en zingt. Ze begeleidt zichzelf op accordeon, kleur rood, 32 bas. Haar voorstellingen vallen terecht onder 'kleinkunst' omdat Boon als geen ander de kunst van het kleine beheerst. Met weinig meer dan haar accordeon en haar lange lijf is ze een markante en eigenzinnige theaterpersoonlijkheid. Graag rammelt ze aan bestaande conventies, kritisch en met humor. Aan het alledaagse weet ze iets toe te voegen en er een onverwachte, verrassende wending aan te geven. Ze schrijft liederen die amuseren en tegelijkertijd tot nadenken stemmen. Met haar authentieke  presentatie is Marijke Boon een verademing op het toneel. Ze beweegt zich tussen hoge- en lage kunst, tussen liefde en haat, tussen cultuur en natuur. Haar laatste bundel KNALGROEN GIFROOD heeft als ondertitel songs & sonnetten. De songs van Marijke Boon zijn fijngevoelig en vilein, de sonnetten zijn mooi met een glimlach. Enkele sonnetten zijn opgenomen in 'De Dikke Komrij', Gerrit Komrij's Nederlandse Poëzie van de 19de t/m de 21ste eeuw.(www.marijkeboon.nl)

Contactinformatie:
Locatie: Merwedestraat 21, Maasdam
Organisator: Galerie De Opkamer
Telefoonnummer: 06-3892 8155
Website:http://www.galeriedeopkamer.nl


Deel dit bericht met je vrienden!