logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Boerderijsnertwandeling met gids' Boerderij Oost-Leeuwenstein
12dec 2015

Boerderijsnertwandeling met gids

Zaterdag 12 december 2015, van 11:00 uur tot 14:00 uur.

Om het agrarisch erfgoed in de Hoeksche Waard weer eens goed in het spotlicht te zetten, organiseert Museum Hoeksche Waard te Heinenoord een Snertwandeling op 12 december. Onder leiding van een gids gaat de wandeling langs drie imposante herenboerderijen met elk een interessant verleden, om vervolgens af te sluiten met erwtensoep!

Deelnemers kunnen zich melden voor 11.00 uur bij 't Hof van Assendelft, Hofweg 13 in Heinenoord, waar ze ontvangen worden met koffie of thee.

De gids zal iets vertellen over het Museum Hoeksche Waard en het historische pand 't Hof van Assendelft uit 1767, een van de gebouwen waarin het museum is gehuisvest. Vervolgens gaan de wandelaars langs een aantal historische plekken en de boerderijen Midden- en West-Leeuwenstein. De wandeling eindigt bij Oost-Leeuwenstein, de prachtige gerestaureerde boerderij die deel uitmaakt van het Museum.

Na afloop van deze winter-boerderijwandeling kunnen deelnemers u genieten van erwtensoep met roggebrood en spek en het museum verder bezoeken.

Vooraf aanmelden voor deze wandeling is noodzakelijk uiterlijk op de woensdag 9 december 2015 via de agenda op deze website www.museumhw.nl of per email info@museumhw.nl.

De wandeling is ongeveer 4 km en duurt tussen 1,5 en 2 uur. Kosten € 7,50 per persoon voor de wandeling (incl. koffie/thee en erwtensoep). Vrienden van het museum betalen € 5,00.

Voor meer informatie zie de website van het museum

Contactinformatie:
Locatie: Hof van Assendelft, Hofweg 13, Heinenoord
Organisator: Museum Hoeksche Waard
Telefoonnummer: 0186-601535
Website:www.museumhw.nl


Deel dit bericht met je vrienden!