logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Drumschool organiseert benefiet optreden voor vluchtelingen'
29nov 2015

Drumschool organiseert benefiet optreden voor vluchtelingen

Zondag 29 november 2015, van 13:00 uur tot 15:00 uur.

"Muziek kent geen taalbarrière, biedt troost en verbindt. Als mens heb je nu eenmaal muziek nodig om goed te kunnen functioneren.", zegt Jens van Drumschool Jens.

Op zondag 29 november 2015 organiseert hij het concert Support the Refugees.

Met zijn leerlingen uit de Drechtsteden en professionele muzikanten geeft hij een spetterend optreden bij poppodium Bibelot in het Energiehuis. Met de opbrengst koopt Jens kleine percussie-instrumenten om deze uit te delen onder de Syrische vluchtelingen en muziek met hen te maken.

“Momenteel blijken er voldoende middelen te zijn om in de eerste levensbehoeften van de vluchtelingen te voorzien. Daarom is het nu tijd dat deze mensen creatief ondersteund worden”, zegt Jens.

Het idee van Support the Refugees ontstond toen Jens de voorspeelmiddag van dit jaar organiseerde en hij zich afvroeg op welke manier hij jonge enthousiaste drummers het platform kon geven dat zij verdienen, en tegelijkertijd kon bijdragen aan een breed maatschappelijk probleem.

De percussie-instrumenten voor de vluchtelingen schaft Drumschool Jens aan bij Gijs van de Kerkhof van Rotterdam Drum Department, die een deel van de instrumenten zal sponsoren. Momenteel wordt er in samenwerking met gemeente Dordrecht een goede locatie gezocht om de vluchtelingen muzikaal een hart onder de riem te steken.

“Muziek is een verbindende factor”, vertelt Jens, “dus laten we tijdens deze middag dit medium gebruiken om iets groots neer te zetten, en de muziek niet alleen op het powerstage te laten klinken maar helemaal tot in de opvang voor vluchtelingen binnen de Drechtsteden!”

Kaartjes voor Support the Refugees kosten €7,50 en zijn online te verkrijgen op
http://www.bibelot.net/agenda/881/Support-The-Refugees of aan de centrale balie in het Energiehuis.

Contactinformatie:
Locatie: Poppodium Bibelot in het Energiehuis te Dordrecht
Organisator: Drumschool Jens


Deel dit bericht met je vrienden!