logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
26nov 2015

Eten met de Romeinen

Donderdag 26 november 2015, van 19:30 uur tot 21:30 uur.

De smaak van het jaar nul: in onze rivierdelta wonen Germanen, Kelten en Romeinse kolonisten. Rond de huidige Binnenmaas introduceren ze de latijnse beschaving, inclusief een uitgelezen eetcultuur. Ze drukken een blijvend stempel op onze keuken én op de producten die wij hier verbouwen.

Op donderdag 26 november 2015 vertelt culinair historica Christianne Muusers alles over eten en drinken in de oudheid. En ze laat heerlijke Romeinse hapjes proeven.

Romeins eten bestond niet alleen uit waanzinnige liflafjes die tijdens enorme schranspartijen naar binnen werden gewerkt. Integendeel, veel Romeinse gerechten laten al de prachtige eenvoud van de latere Italiaanse keuken zien. In deze lezing komt een aantal geschreven bronnen van Romeinse gerechten aan de orde, en er wordt beschreven hoe deze werden bereid en gegeten.

Ook de herontdekking van de Romeinse keuken in de vijftiende eeuw komt aan de orde, en de eetgewoonten van de Germaanse en Keltische stammen in onze streken rond het jaar nul.

De lezing sluit af met een proeverij van drie kleine gerechten en een gekruide wijn. Degenen die de lezing hebben bijgewoond kunnen een week lang de bijhorende recepten downloaden, in de oorspronkelijke taal (latijn), de moderne vertaling en in een bewerking voor de moderne keuken.

Meer informatie over Christianne Muusers en haar historische kookteksten is te vinden op coquinaria.nl

Proef de heerlijkste Romeinse gerechten uit de oudheid. Gezond en met een Hoeksche twist. In de Bibliotheek Hoeksche Waard in Mijnsheerenland op donderdag 26 november | aanvang 19.30 tot 21.30 | toegang € 5,00. Met je biebpas krijg je € 2,50 korting.

Graag vooraf aanmelden via debhw.nl of in de bibliotheek.

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek Mijnsheerenland
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!