logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Opruimcoach in de Beijerkorf'
19nov 2015

Opruimcoach in de Beijerkorf

Donderdag 19 november 2015, van 10:00 uur tot 12:00 uur.

Op donderdagmorgen 19 november 2015 zal Anneke van der Heijden een ochtend verzorgen met de werkgroep Beij Blijven van Welzijn Hoeksche Waard in de Beijerkorf over haar werk als Opruimcoach.

Aan de orde komen vragen als:

  • Hoe komt het dat mijn huis alsmaar niet op orde is? Waarom krijg ik er toch geen grip op?
  • Mijn kledingkast puilt aan alle kanten uit. En ik draag lang niet al die jurken, broeken of pakken. Hoe ga ik het aanpakken dat er weer ruimte komt?
  • Hoe pak ik het opruimen van mijn moeders huis aan nu ze overleden is? Er staan van 50 jaar spullen in…
  • Mijn administratie is eigenlijk ontaard in een grote stapel papieren, zonder enige structuur. En hoe langer het er ligt, hoe minder ik er eigenlijk van snap. Het lijkt een soort doolhof geworden.

Al deze vragen hebben te maken met structuur en ordening, of liever: het gebrek daaraan. Voor bijna iedereen voelt het heerlijk om in een opgeruimde en geordende omgeving te wonen en te leven, en toch lukt dat niet altijd.

Op deze ochtend gaan we met elkaar in op de oorzaken van het gebrek aan structuur. Wat zijn de valkuilen waardoor dat het opruimen er steeds bij inschiet? Welke kennis en tips zou je nodig hebben om de administratie weer zelf te kunnen doen?

We bespreken ook samen de gevolgen van een ongestructureerd huishouden. Durf je nog wel bezoek te ontvangen in de rommelige woonkamer? Zeuren de kinderen steeds dat je de garage nu eens echt leeg moet maken, en geeft dat irritatie? Komen er steeds meer aanmaningen omdat de post ongeopend op de stapel blijft liggen? Of wordt u nerveus van uw eigen huis en raakt u in de stress?

Maar natuurlijk spreken we ook over hoe de rommel en de wanorde aangepakt kunnen worden. Want voor ieder huishouden en voor iedere administratie is er altijd een oplossing.

Herkent u dit en wilt u graag op weg geholpen worden? Dan wordt u van harte uitgenodigd zich aan te melden bij m.groothand@welzijnhoekschewaard.nl of bellen met de Beijerkorf: 088-7308940.

Kosten zijn € 2,50 voor de koffie/thee

Contactinformatie:
Locatie: De Beijerkorf, Jan Tooropstraat Oud-Beijerland
Organisator: Welzijn Hoeksche Waard
Telefoonnummer: 088-7308970
Website:http://www.welzijnhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!