logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
17nov 2015

Gratis cursus Klik & Tik

Dinsdag 17 november 2015 vanaf 10:30 uur.

Vanaf 2017 worden alle overheidszaken digitaal geregeld. Voor wie weinig kennis van en ervaring met computers en het internet heeft, biedt de Bibliotheek Hoeksche Waard een gratis cursus Klik & Tik om mensen op weg te helpen.

In drie cursusdagen en tussendoor thuis verder werken, leert men de basis van computers en het internet, zodat men hier voortaan makkelijk(er) de weg in kan vinden.

Klik & Tik is een uitstekende voorbereiding op de digitalisering van de overheid. Vergunningen, bezwaarschriften, belastingen, inspraak op overheidsplannen en het doorgeven van gegevens bij uitkeringen, belastingen, toeslagen, studiefinanciering en pensioenen: alles gaat vanaf 2017 digitaal. Daarnaast gaat bijvoorbeeld het boeken van een reis ook steeds meer via het internet.

Tijdens de cursus worden diverse onderwerpen behandeld. Zo leert men bijvoorbeeld niet alleen over computers en internet in het algemeen, maar ook over het schrijven en versturen van e-mails, het werken met sociale media en het plaatsen van foto's, video's en berichten.

Zowel Nederlansdstaligen als anderstaligen kunnen deelnemen. Tussen de bijeenkomsten werkt men thuis verder aan de opdrachten. De cursus is in de Bibliotheek Oud-Beijerland en bestaat uit drie bijeenkomsten:

  • dinsdag 17 november, 10:30 - 12:30 uur
  • dinsdag 24 november, 10:30 - 12:30 uur
  • dinsdag 1 december, 10:30 – 12:30 uur

Aanmelden kan via het online inschrijfformulier op www.debhw.nl of in de bibliotheek zelf.

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek Oud-Beijerland
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:http://www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!